Orbán: nehéz ősz elébe nézünk

HírKlikk 2020. szeptember 21. 17:17 2020. szept. 21. 17:17

A kormány gazdasági intézkedéseinek eredményeképpen eddig sikerült megvédeni a magyar emberek munkahelyeit és otthonait, valamint sikerült a vállalatokat is megerősíteni, vagyis újra tudjuk indítani gazdaságot – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, a parlamentben.

A kormányfő az Országgyűlés őszi ülésszakának első ülésén mondott napirend előtti felszólalásában felidézte: a járvány elején világossá tették, hogy annyi munkahelyet hoznak létre, amennyit a vírus tönkretesz. Ezért volt, van és lesz is a fontos ügyek között kiemelt figyelem a magyar emberek munkahelyének védelmére, ebből nem engedünk – hangsúlyozta.

Közölte: most ott tartunk, hogy augusztusban többen dolgoztak, mint januárban és közel egymillió magyar részesülhetett valamilyen munkaerőpiaci vagy képzési támogatásban.

A kormányfő szerint, nemcsak a munkahelyeket, hanem az otthonokat is biztonságba kell helyezni. Ezért döntöttek arról is, hogy fél évvel, július 1-jéig meghosszabbítják a hiteltörlesztési moratóriumot a gyermeket nevelő családok, a nyugdíjasok, a munkanélküliek és a közfoglalkoztatottak esetében – tette hozzá.

Kitért arra is: a kormányzati programok nem mentőcsomagok, hanem befektetések, amelyek nemcsak a jelennek, hanem a jövőnek is szólnak, ezért indítottak a magyarországi vállalatok számára a munkahelyeket megvédő beruházásösztönző programot 170 milliárd forintból.

A miniszterelnök felidézte: a baloldal tragikus kormányzása után 2010 és 2014 között egyszer már sikerült Magyarországot talpra állítani és a gazdaságot újra beindítani, idén tavasszal pedig a járvány első hullámát is sikeresen kivédték a magyar emberekkel összefogva.

„Nehéz ősz elébe nézünk, de egyszer már sikerült, együtt újra sikerülni fog" – zárta beszédét a kormányfő.

Forrás: MTI/Hírklikk