Orbán nem hajlandó fogadni az Európai Parlament delegációját

HírKlikk 2021. szeptember 28. 07:40 2021. szept. 28. 07:40

Sűrű program várja a hét második felében az Európai Parlament állampolgári jogi bizottságának Magyarországra látogató tényfeltáró küldöttségét. A héttagú delegáció elsősorban a jogállami normák érvényesüléséről akar tájékozódni – írja a Népszava.

A lap által látott, egyelőre nem végleges napirend szerint az EP-képviselőket fogadja Varga Judit igazságügyi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter. Az EP-képviselők szerettek volna találkozni Orbán Viktorral is, de brüsszeli források szerint a miniszterelnök elutasította a megkeresést.

A küldöttség tagjai megbeszélést folytatnak többek között Karácsony Gergely főpolgármesterrel, fideszes és ellenzéki parlamenti képviselőkkel, az ellenzéki pártok vezetőivel, számos független, illetve kormánypárti újságíróval, társadalomkutatóval, civil szervezet vezetőjével.

A küldöttségbe az EP valamennyi frakciója delegál egy-egy tagot, a liberálisok egyetlen magyarként a momentumos Donáth Annát. A lap értesülései szerint a fideszes Hidvéghi Balázs is bejelentkezett a delegációba a „kiegyensúlyozottság” érdekében, de mivel a politikus nem tagja a szakbizottságnak, nem valószínű, hogy részt vehet a viziten.

Forrás: Népszava