Orbán ökle nagyon berágott az osztrák tévésekre

HírKlikk 2020. január 28. 11:18 2020. jan. 28. 11:18

A Der Spiegel szerint Magyarországon felháborodást és elismerést egyaránt kiváltott az osztrák köztévé minap vetített szatirikus műsora, amely a magyar sajtó helyzetét taglalta. A „Jó estét, Ausztria” összeállításáról Kovács Zoltán gúnyosan azt írta a twitteren, hogy az remek munka volt, mivel példásan összeválogatta az anyagokat olyan, Soros által támogatott liberális szerkesztőségek munkáiból, mint az Átlátszó, a Direkt36 és a többi – írja a cikket szemléző Népszava. 

Ehhez képest a Youtube-on már jó 300 ezren nézték meg a magyar felirattal ellátott programot. Az újság egyébként Kovács Zoltánt úgy mutatja be, mint aki oda szokott csapni Orbán Viktor ökleként.

Maga a 16 perces műsor azt követte végig, miként vonta ellenőrzése alá a miniszterelnök a magyar médiát. Egyben felszólított arra, hogy lehetőleg minél szélesebb körben terjesszék a videót. Ezt a célt szolgálta a magyar felirat is. Hiszen itt olyasmiről van szó, amiről Magyarországon manapság nem könnyű beható ismereteket szerezni. Mármint a Fidesz szolgálatába állított sajtóról, és arról, hány olyan újságíró vesztette el állását, akit a hatalom nem kedvel. Klien maga úgy gondolja, hogy ezúttal tévé-történelmet csináltak.

Rengeteg kedvező visszajelzést kaptak, bár azért érkezett bőven kritika is, és nem csupán Kovács Zoltántól. De a lényeg, hogy az érvekkel alátámasztott bírálat nagyot csattant a magyarok körében.

Forrás: Népszava