Orbán olyat engedett meg magának, amit legutóbb csak Hitler

2018. október 16. 06:36

Hitler óta senki nem engedett meg magának olyan antiszemita utalásokat, mint az Orbán-kormányzat – írja a Daily Beast, amely szerint a Soros-ellenes kampányok új fejezetet nyitottak a gyűlölködés történetében, világszerte.

Oroszországtól Magyarországig, világszerte, és most már a Donald Trump elnök vezette Amerikában is egyre erősödik a gyűlöletet terjesztő autoritarizmus – erről cikkezik a The Daily Beast oknyomozó portál, amely a Soros-ellenes kampányok kapcsán az antiszemitizmus új korszakáról ír - hangzott el a Klubrádió nemzetközi lapszemléjében.

A lap utal rá, hogy Trump is elkezdett sorosozni azzal, hogy kijelentette, szerinte az üzletember pénzelte az ellene és alkotmánybíró-jelöltje, Brett Kavanaugh elleni tüntetéseket. A cikk érdekessége, hogy nemcsak azt vezeti végig, az oroszok miként hekkelték meg a Demokrata Párt szerverét, de kiderült, volt egy Soros-ellenes DCLeaks gyűjtemény is, ami szintén az oroszok kiberháborújához köthető.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök Soros-ellenes kampányát a The Daily Beast úgy jellemzi, hogy ilyen egyértelmű antiszemita utalásokat Hitler óta senki nem engedett meg magának.

A szerző szerint az antiszemitizmusnak új szakaszába, a Soros-érába léptünk. S megjegyzi, hogy az izraeli kormányfő Budapesten járva nem emelt szót az antiszemita Soros-kampány ellen – írja a cikk szerzője, Spencer Ackerman. 

Forrás: Klubrádió