„Orbán szégyent hozott az országra”

HírKlikk 2018. szeptember 19. 12:21 2018. szept. 19. 12:21

„Én nem vagyok az LMP vezetője, egy lefokozott tag vagyok, párttagként is másodrendű, még szavazati jogom sincs”- magyarázta az ATV Egyenes Beszéd Kontrában Szél Bernadett.

Az LMP korábbi társelnöke saját helyzete és szerepe mellett a Sargentini-jelentésről, a Fideszről, valamint az LMP és a Jobbik közeledéséről is beszélt.

A Sargenti-jelentés kapcsán az országgyűlési képviselő azt mondta, semmi másról nincs szó, mint hogy a Fidesz megkezdte a kampányt: Strasbourgban volt a nyitány, ami a Parlamentben zajlik, az meg kőkemény marketing. Hozzátette, „érdekesnek” találja a Sargenti-jelentés megszavazásának időzítését, szerinte „lehet arról beszélgetni, hogy Sargentini asszony csapata írhatott volna bele többet, de az, ami bele van írva, az a helyzet”.

Szégyent hozott az országra, hogy Magyarországot ide vezette – mondta Orbán Viktorról az LMP korábbi társelnöke és miniszterelnök-jelöltje, hozzátéve, hogy „Orbán Viktor az, aki ezt a kárt, amit okozott, korrigálni tudja”.

A nyilvánosság előtt is ismert volt, hogy nem ért egyet az LMP elnökségének a döntésével, hogy nem vesznek részt a szavazáson. „Ha az LMP-t én vezetném - könnyebb az LMP-t megpuccsolni, mint vezetni - akkor valószínűleg küzdelmesebb lett volna ennek az álláspontnak az elfogadása” – magyarázta Széll Bernadett, aki kijelentette: „nem vagyok az LMP vezetője, egy lefokozott tag vagyok, párttagként is másodrendű, még szavazati jogom sincs”.

A pártja mostani döntései kapcsán még megjegyezte: „olyan dolgokat megenged az LMP, ami a politikai öngyilkosság kategóriájába tartozik”. Az LMP-t és az ellenzéket a magatartásáért bírálta: „az nem politika, ha az ember mindentől folyamatosan elhatárolódik”- tette hozzá.

Hangsúlyozta: „Nem szabad félni, a Fidesz-médiától nem szabad félni, a propaganda szörny azért lett szörny, mert félnek tőle.”

Az LMP és Jobbik közeledéséről azt mondta: önmagában nem gond, ha a pártok közelednek egymáshoz, de a kompromisszum és a konszenzus nagyon fontos, és a két pártnak meg kell ismerni egymást, még addig, amíg ez a közeledés túl közeli lesz.

Forrás: atv.hu