Orbán tanácsadója szerint növekszik az illegális migránsok aktivitása

HírKlikk 2019. december 8. 04:33 2019. dec. 8. 04:33

Több magyarországi határszakaszon is növekszik az illegális migránsok aktivitása – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Bakondi György közölte: növekedés figyelhető meg a horvát-magyar, a román-magyar és az ukrán-magyar határon is. Ebben az évben Magyarországra 13 ezren próbáltak illegálisan belépni, míg tavaly egész évben mintegy hatezren.

Az is tény, hogy Szerbiában is növekszik az illegális migránsok száma, és ők Magyarország felé akarnak továbbmenni – tette hozzá.

A tanácsadót kérdezték arról, hogy Szerbiában a migránsok fenyegető hangnemben is beszéltek Magyarországról. Bakondi György kiemelte: a migránsokat bűnöző-, embercsempész-szervezetek mozgatják. Ők mondhatták azt a migránsoknak, hogy „Nyugat-Európa várja őket", és ebben Magyarország az akadály.

Bakondi György leszögezte: Magyarországot nem érdemes fenyegetni. Egyúttal biztosította a magyar lakosságot arról, hogy a „rendvédelmi erők jogszabály szerint eljárva készen állnak arra, hogy a magyar határt bármilyen támadással szemben megvédelmezzék".