Orbán ügyvédje lehet az ökölvívók elnöke

HírKlikk 2019. szeptember 18. 09:17 2019. szept. 18. 09:17

Szép csendben befejeződött a Magyar Ökölvívó Szakszövetség konszolidálása, amire a brutális veszteséggel zárult ifjúsági világbajnokság okozta majdnem 400 millió forintos hiány miatt volt szükség - írj a Népszava.

A lap szerint az Erdei Zsolt szövetségi elnök vezette testület a külsőségeiben minden korábbi ifjúsági vb-t felülmúló rendezés miatt jutott csődközeli állapotba. A könyvvizsgálói gyorsjelentés szerint azonban nemcsak a szokatlanul gáláns rendezés, de egyes esetekben a megkérdőjelezhető árazás is hozzájárult a hiány kialakulásához.

A Népszava úgy tudja, eldőlt, hogy Erdei Zsolt mandátumának utolsó napjaihoz érkezett, és a szeptember végnapjaiban esedékes közgyűlésen megengedik neki az elegáns távozást. 

A hiány ellentételezése természetesen közpénzből történt, ennek levezénylője dr. Bajkai István volt. A Fidesz országgyűlési képviselőjét azután nevezték ki a szövetség pénzügyi biztosának, amikor a szervezet vezetése szembesült a hiánnyal. Onnantól semmilyen kifizetés nem történhetett meg a szövetségben Bajkai ellenjegyzése nélkül. 

Bajkai nem véletlenül érdemelte ki a biztosi kinevezést: életrajzából kiderül, hogy a Bibó István Szakkollégiumba járván a Fidesz alapító tagjai közé tartozik, beágyazottsága a mozgalomba megkérdőjelezhetetlen. 

Orbán Viktorhoz fűződő kifejezetten bizalmas viszonyát jelzi, hogy amellett, hogy bizonyos jogi ügyekben ő képviseli a miniszterelnököt, még az Orbán család további tagjainak is ad jogi tanácsokat, ellátja képviseletüket. 

Erdei Zsolt továbbra is a szövetség kötelékében fog dolgozni, a szakmai munkában szánnak neki valamilyen szerepet. Esetleg a sportág egyik eladható arcának egyikeként amolyan népszerűsítő feladatot szánnak neki.

A majdnem 400 millió forintos hiány miatt, amelyet végül az állam ellentételezett, jogi értelemben senkit nem vontak felelősségre. 

Forrás: Népszava