Orbán valamit nagyon félreértett

HírKlikk 2019. május 17. 14:10 2019. máj. 17. 14:10

Május 26-án a magyarok szavazataikkal fejezhetik ki, hogy elegük volt a saját hatalmát, maffiaállamát uniós pénzekből fenntartó Orbánból, aki az emberek helyett inkább fegyverekre költ - jelentette ki Tóth Bertalan. Arra biztatott, minél többen menjenek el voksolni, és az emberek érdekeit középpontba állító politikusokat, az MSZP-Párbeszéd szövetséget támogassák.

Orbán Viktor teljesen félreértette a magyar emberek akaratát: ők nem azt kérték, hogy fegyverekbe, hanem azt, hogy az emberekbe fektessék a közös pénzüket

- fogalmazott az Országház előtt tartott közös ellenzéki sajtótájékoztatón Tóth Bertalan.

Az MSZP pártelnöke az ellenzék által a kilakoltatásokról összehívott, de a fideszes képviselők távolmaradása miatt meghiúsult ülést követően hangsúlyozta: a magyar társadalmat feszítő problémákra meglenne a forrás.

Utalva Orbán washingtoni útjára, megjegyezte:

“ha egy pár perces találkozó érdekében százmilliárdokat lehet elkölteni, akkor miért nem lehet arra áldozni, hogy a közösből megsegítsünk olyan családokat, akik éppen otthonaikat veszítik el?”

Több százezer családról van szó - tette hozzá.

A fegyverekre költött milliárdokból megvalósítható lenne a bérfelzárkóztatás és a bérhez kötött nyugdíjemelés, az európai szintű egészségügy. A magyar emberek helyett azonban Orbánt csak saját hatalma bebetonozása érdekli: maffiaállamot hozott létre, az Unióból érkező közpénzt saját magára, családjára és háttérbirodalmára költi, nem azokra, akiknek például a lakhatása veszélyben van - közölte Tóth Bertalan.

Május 26-án azonban a magyarok üzenhetnek, Orbánnak, hogy elég volt. Arra kért mindenit, vegyenek részt az európai parlamenti választáson, olyan pártokra szavazzanak, amelyeknek van szövetségesük, közös listát hoztak létre. Támogassanak olyan politikusokat, akik az embereket középpontba állító Európát akarnak. “Mi, aki ma eljöttünk, ezt akarjuk, különösen az MSZP-Párbeszéd szövetsége” - emelte ki az MSZP elnöke.

Forrás: Hírklikk