Orbán való világában VV Lölő az, aki mindent visz

HírKlikk 2018. január 4. 06:24 2018. jan. 4. 06:24

Szinte nincs olyan nap, hogy ne gyarapodna az Orbán Viktor kormányfőhöz közel álló Mészáros Lőrinc vagyona, illetve cégei ne nyernének nagy értékű közbeszerzéseket. Az év első, keddi munkanapja után tegnap újabb pénzes közbeszerzéseket nyertek el a felcsúti polgármester cégei.

A 2018-as esztendő azzal indult, hogy a Százhalombatta és Ercsi közötti 15,7 kilométeres vasúti szakaszt a Mészáros és Mészáros Kft. korszerűsítheti 53,3 milliárd forint értékben, tegnap, pedig az ennek folytatásának számító Ercsi és Pusztaszabolcs közötti vonalra kiírt pályázatot nyerte el a cég, amely 38,5 milliárd forintért építheti át a 12 kilométeres vonalat - írja a Népszava.

A győztes pályázatot egyébként nem egyedül adták be, hanem azzal a Vasútépítők Pályatervező, Kivitelező és Iparvágányfenntartó Kft.-vel közösen, amelynek e-mail címe azonos a Mészáros Kft.-jével. Emellett ugyancsak tegnaptól - az Euroaszfalttal közösen - egy szennyvízberuházást is magukénak tudhatnak. A két cég Recsken és környékén fog szennyvíztisztító telepet építeni és fejleszteni a csatornahálózatot, ezért 2,7 milliárd forintot kapnak. Vagyis 2018-ban eddig már 88,5 milliárd forintnál járnak.

Ugyancsak Mészáros Lőrinchez köthető, hogy a tavaly decemberben a CIG Pannónia Nyrt.-ben megszerzett részesedésvásárlás ügyében felmerülhet a bennfentes kereskedelem gyanúja, ezért adatgyűjtésbe kezdett a Magyar Nemzeti Bank - erről a Zoom értesült. A felcsúti polgármester cége, a Konzum Nyrt. a múlt hónapban jelentette be, hogy 8,2 milliárd forintért felvásárolná a biztosító részvényeinek csaknem negyedét. Ehhez viszont az MNB jóváhagyása kell. Mindenesetre a CIG részvények árfolyama azóta száguld a Budapesti Értéktőzsdén.