Orbán Viktor dalra fakadt - videó

HírKlikk 2019. június 20. 10:44 2019. jún. 20. 10:44

Csak olyan országok tudják megvédeni a függetlenségüket, amelyek képesek szembenézni a realitással - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostor teraszán adott fogadásán a meghívott politikusok és művészek körében.

Havasi Bertalan a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-nek elmondta, Orbán Viktor a szerdai fogadáson emlékeztetett arra, hogy 28 éve hagyta el az utolsó szovjet katona Magyarországot. "Emlékszem, ahogy a laktanyák kiürültek, mi csak arra tudtunk gondolni, nincs szebb látvány a távozó vendég hátánál" - mondta Orbán Viktor.

Sőt - fordult a meghívottak között lévő Nagy Feró énekeshez - mindketten aggódtak a szovjet katonákért, "nehogy lemaradjanak a vonatról".

A miniszterelnök elmondta, a nap üzenete az, hogy csak olyan országok tudják megvédeni a függetlenségüket, amelyek képesek szembenézni a realitással. "Igen ám, de mi is az a realitás, hogyan kell tekinteni egy magunkfajta, 10 milliós országnak a külvilágra? Ellenségeket lássunk vagy inkább szövetségeseket?" - tette fel a kérdést Orbán Viktor.

A miniszterelnök tapasztalata szerint erre a válasz az, hogy ha valaki gyenge, akkor a külvilág ellenség, ha viszont erős, akkor szövetséges.

Az Orbán Viktor közösségi oldalára felkerült videó szerint számos ismert művész és sportoló érezte fontosnak, hogy a kormányfő meghívását elfogadja. Felbukkan a videón a már emlegetett Nagy Feró, Keresztes Ildikó, de láthatjuk Nagy László, Görbitz Anita kézilabdázókat, Király Gábor válogatott labdarúgó kapust, akinek a neve néhány napja mint a szombathelyi Fidesz polgármester-jelöltje vetődött fel, Mocsai Lajost, Leslie Mandokit, Eperjes Károlyt, Liu Shaolin Sándor olimpiai bajnok gyorskorcsolyázót, Kudlik Júliát, Szikora Róbertet és Sebestyén Mártát, akivel közösen a miniszterelnök még nótára is fakadt.

Forrás: MTI/Hírklikk