Orbán Viktor édesapja nem emel Mészáros Lőrinc bérleti díján

HírKlikk 2020. július 30. 11:20 2020. júl. 30. 11:20

Az ország legnagyobb taglétszámú golfközpontja tavaly cserélt gazdát, az alcsútdobozi létesítmény a Csányi-családtól Orbán Viktor szűk környezetébe került.

A Pannonia Golf és Country Club tavaly óta már nemcsak földrajzilag van a miniszterelnök közelében, hanem a tulajdonosokat tekintve sem lehetne közelebb. A pályák Orbánék hatvanpusztai majorjának szomszédságában helyezkednek el, a létesítményért pedig egyik részről Mészáros Lőrinc, másik részről pedig a miniszterelnök édesapja, Orbán Győző felelős.

A cég 2019-es, eredeti határidőre leadott éves beszámolójából kiderül, hogy Orbán Viktor édesapját nem zavarja annyira a cég vesztesége, hogy emiatt megemelje a terület bérleti díját.

A PSU Kft. 2019-ben gyakorlatilag fillérre pontosan ugyanannyi bevételt könyvelhetett el, mint egy évvel korábban, 12,243 millió forintot. Az egyezőség nem véletlen, a cégnek a terület bérleti díját leszámítva, semmilyen más bevétele nincs – egyéb tevékenység hiányában. Ez egyben azt is jelenti, hogy Mészáros Lőrinc változatlan áron, havi 1 020 250 forintért bérelheti a golfklub területét a miniszterelnök édesapjától, akinek a jelek szerint, nem áll szándékában ezen az üzleten nyerészkedni, nem döntött a bérleti díj emeléséről – írja az mfor.hu.

Igaz, hogy a cég évek óta veszteségesen működik, ám ennek ellenére, stabil lábakon áll, köszönhetően a 490 millió forintos saját tőkének, amelyből 400 millió a jegyzett tőke. Tartozása is csupán 214 ezer forint, ellenben az előző évi 9,1 millió után, már 102 millió forint pihen összesen a cég bankszámláján. Arra azonban, hogy mivel magyarázható ez a tetemes megugrás, a kiegészítő melléklet nem ad választ. A mérlegből viszont annyi levezethető, hogy ennek nagyrészt áruszállításból és szolgáltatásból fennálló követelést sikerült behajtania a miniszterelnök édesapjának. A követelések értéke ugyanis az előző évi 87,6 millióról 12,2 millióra csökkent tavaly.

Forrás: mfor.hu