Orbán Viktor elégedett a kormányával

Föld S. Péter 2019. július 17. 12:31 2019. júl. 17. 12:31

Van egy ember az országban, aki maradéktalanul elégedett a kormány teljesítményével. Orbán Viktornak hívják ezt az embert, jelen állás szerint ő Magyarország miniszterelnöke és ebben a minőségében a hírek szerint sorra találkozik és beszélget minisztereivel és államtitkáraival. Orbán a Karmelita kolostorban található dolgozószobájában fogadja a kormánytagokat, ami nagyfokú spórolás, lévén, hogy a választások előtt a képviselőjelölteknek még Felcsútra kellett utazniuk meghallgatásra.

A beszélgetések tartalmáról nem sokat lehet tudni, csak annyit, hogy több miniszter és államtitkár, például Benkő Tibor honvédelmi, és Palkovics László innovációs miniszter járt már Orbánnál, rajtuk kívül több emberminisztériumi államtitkár is tiszteletét tette már a Karmelita kolostorban.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter például biztosan elmondta Orbánnak, hogy a magyar honvédelem jól teljesít, a magyar katonák meg tudják védeni az országot idegen támadás ellen, sőt, igény esetén bárkit képesek vagyunk megtámadni. Palkovics László is sikertörténetként számolhatott be az MTA-val vívott győzedelmes hadjáratáról. A tudósok feje itt van előtted nagyjóuram, jelenthette Palkovics büszkén Orbánnak, és a CEU-t is sikerült Bécsig kergetnünk, többé már nem zavarja a köreinket. Még az alternatív iskolákkal kell valamit kezdenünk, de hamarosan ez is megoldódik, az új köznevelési törvény biztosan taccsra várja őket.

Az Emmi államtitkárai is bizonyára derűs képet festenek az egészségügyről. Európai szintű a magyar egészségügy, próbáld csak ki magad, miniszterelnök úr, azt fogod tapasztalni, hogy nincsenek hosszú várólisták, van elég orvos és ápoló, a rossz híreket csak a Soros szolgálatába szegődött ellenzéki martalócok terjesztik. És persze az oktatás is nagyon jó, a magyar gyerekek versenyképes tudással felvértezve lépnek ki a Nagybetűsbe.

Novák Katalin családvédelemmel foglalkozó államtitkár elmondja Orbánnak, hogy a családok még soha nem voltak ennyire jó helyzetben, mint most, és Szijjártó Péter külügyminiszter is sikerként kommunikálja, hogy már majdnem minden demokratikus országgal sikerült összevesznünk.

Az egyik legrégibb motoros, Varga Mihály is csupa jó hírről számolhat be: a magyar gazdaság erős, a nyugati országok irigyelnek bennünket, és ha nem szégyellnék, már rég megkérdezték volna tőlünk, hogy mi a titkunk. Ugyanígy, Pintér Sándor belügyminiszter is növekvő közbiztonságról beszélhet a miniszterelnöknek, az elmúlt években nem történt terrortámadás Magyarországon, kizárólag a gyilkosságok, a rablások, betörések, valamint a lopások száma növekedett.

Egyedül a kultúráért és a környezetvédelmért felelős kormánytagokkal nem találkozik Orbán Viktor. Ilyenek ugyanis nincsenek a kormányában. De ez sem gond egy olyan országban, ahol az irodalom oktatásért nem kisebb kaliber, mint Takaró Mihály felel, a környezetvédelem pedig még ennél is jobb kezekben van, hiszen köztudott, hogy Áder János államfő mennyire érzékeny a bolygónk jövőbeni globális kihívásaival kapcsolatban.