Orbán Viktor is ott lesz Jacques Chirac temetésén

HírKlikk 2019. szeptember 28. 17:30 2019. szept. 28. 17:30

Emmanuel Macron francia államfő meghívására Orbán Viktor hétfőn részt vesz a csütörtökön elhunyt Jacques Chirac korábbi köztársasági elnök emlékére tartandó gyászmisén Párizsban - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

Orbán Viktor is részt vesz Jacques Chirac temetésén – írja a francia sajtó az Elysée palota nyilatkozata alapján. A csütörtökön, 86 éves korában elhunyt volt francia államfőt hétfőn helyezik örök nyugalomra, a szertartást délben a párizsi Saint-Sulpice templomban tartják majd.

A magyar miniszterelnök mellett még több mint harminc állam- és kormányfő és más vezető jelezte részvételét, köztük Vlagyimir Putyin orosz, Sergio Mattarella olasz elnök, Angela Merkel német kancellár, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság leköszönő elnöke is.

A sajtófőnök hozzátette: a magyar kormányfőnek a finn miniszterelnökkel szintén hétfőre tervezett találkozóját nem halasztják másik napra; Orbán Viktor és Antti Rinne hétfő este tárgyalnak Budapesten, a Karmelita kolostorban.

Forrás: MTI/Hírklikk