Orbán Viktor kibékült Simicska Lajossal?

HírKlikk 2020. július 21. 11:29 2020. júl. 21. 11:29

A Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által kiírt Kisfaludy-pályázaton Simicska Lajos családjának érdekeltségében maradt cége, a Hárskúti Mezőgazdasági Zrt. is nyert  ötmillió forintot panziófejlesztésre – írja az MTÜ által publikált döntési listára hivatkozva, az mfor.hu.

A portál szerint, bár Simicska Lajos most is milliárdos, azért ráfért egy kis támogatás, ugyanis a Hárskúti Mezőgazdasági Zrt. 2019-ben is veszteséggel zárt. A beszámolója szerint a cég ugyan 29,8 millió forintról 32,9 millióra tudta növelni a bevételét, de a 2018-as 59 millió forintos veszteség után, 2019-ben már 64 milliós veszteséget könyvelhetett el.

A portál emlékeztet: már több mint öt éve történt, hogy Simicska Lajost annyira felidegesítette Orbán Viktor, hogy trágár szavakkal nyilatkozott róla. Azóta 2015. február 6-a a G-nap. A Fidesz akkor két legerősebb emberének harca a 2018-as választásokig tartott, ami Orbán győzelmével és Simicska kapitulációjával végződött. Teljes cégbirodalmától megvált, aminek jelentős része aztán Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos körénél landolt. Azóta ez az első eset, hogy Simicska Lajos újra kormányzati forrásokhoz jut, ami a kibékülés jele is lehet.

Forrás: mfor.hu