Orbán Viktor méregdrága utazásai

HírKlikk 2018. július 20. 10:10 2018. júl. 20. 10:10

A Népszava megtudta, tavaly összesen 314 millió forintot számoltak el a kormányfő és kísérete külföldi utazásaira. Hosszú huzavona után, a lap közérdekű adatigénylésére a külügyi tárca közölte, Orbán Viktor 2017-ben 67 napot töltött hivatalosan külföldön, a 33 úti cél túlnyomó többsége európai ország volt.

A kormányfőt a legnagyobb delegációk Törökországba és a Távol-Keletre kísérték. A lap kikérte a kíséretek tagjainak nevét is, de azt a Külgazdasági és Külügyminisztérium már nem adta ki.

A legtöbbet repülőjegyekre költötték, 255 millió forintot. Ezt egészítette ki a 49 milliós szállásköltség, a tolmácsolásért fizetett 2,5 millió és a delegációk 6,6 milliós napidíja.

A lap szerint idén vélhetően kevesebbet költenek, Orbán Viktor májusi bulgáriai útjáig ugyanis 65 millió forint ment el a külföldi utazásokra.

Orbán Viktor sajtósa szerint azért használták kormánygépként a mostani izraeli úthoz a honvédség gépeit, mert így „nem egy külföldi légitársaságnak” fizetnek. Ugyanakkor egy repülési szakújságíró szerint ez csak akkor igaz, ha az Airbus gépet használják katonai célokra is.

Forrás: nepszava.hu