Orbán Viktor: mi legyen a gyerekeinkkel?

HírKlikk 2020. október 17. 18:15 2020. okt. 17. 18:15

Budapest XXII. kerületében lévő Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium új középiskolai épületének átadása alkalmából mondott beszédet a miniszterelnök.

Orbán Viktor beszédében kitért arra, hogy „már-már késhegyre menő vita” folyik arról, hogy mi legyen a gyerekeinkkel.

„Milyen hatások érjék őket? Milyen értékek alapján rendezzék be az életüket? Hogyan viszonyuljanak magyarságukhoz, családjukhoz, sőt, a tulajdon nemükhöz?” – pontosított a miniszterelnök.

Szerinte határozott választ kell adni arra, „mi az, amit mi akarunk átadni majd az utánunk jövő nemzedékeknek”, hogy „ne szakadjon meg az a hagyomány, amely bennünket ezer év magyarjaival összeköt”, hogy „megértsék, nekik is hozzá kell tenniük a számukra kiszabott időt ehhez az ezer évhez, hogy a következő ezer év se történhessen meg nélkülünk”.

„Ön kicsoda és miért?” – tette fel a kérdést Orbán, aki szerint, ha erre az egyszerű kérdésre „tudjuk a megfelelő választ, akkor nagy baj már nem történhet velünk az életünkben. És mi azt szeretnénk, hogy ne történjen baj gyermekeink és unokáink életében sem”.

A miniszterelnök kiemelte, hogy ez az iskola a legalkalmasabb helyek egyike arra, hogy megtanítsa a növendékeinek, kik ők, kik vagyunk mi, magyarok, és miért, vagyis mi a küldetésük ebben az életben.