Orbán Viktor: a szocialisták vezetője itt maradt a nyakunkon

HírKlikk 2021. október 23. 17:10 2021. okt. 23. 17:10

„A szocialisták vezetője, itt maradt a nyakunkon. Maradt és azóta itt bolyong közöttünk, kísért a közéletben, mint az országház fantomja” – mondta a miniszterelnök a Bajcsy-Zsilinszky út–Andrássy út kereszteződésénél az október 23-ai megemlékezésen.

Eredetileg 15 óra 30 perckor kezdődött volna a miniszterelnök beszéde, azonban kis csúszás került a programba, mert a menet vége még nem ért célba, így Orbán Viktor csak 16 órakor lépett a színpadra. A beszéd előtt még felhangzott a Himnusz és előadta a Nélküled című számát az Ismerős Arcok.

„Emlékezzünk a 65 évvel ezelőtti napokra és a 15 évvel ezelőtti délutánra” – kezdte beszédét a miniszterelnök, aki köszöntötte az eljött lengyeleket és olaszokat is – a magyarokon kívül.

„15 évvel ezelőtt Itt az Andrássy és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán farkasszemet nézett egymással a múlt és a jelen. Az ifjú kommunisták október 23-ból november 4-et csináltak. Az egyik oldalon könnygáz, gumilövedék, vipera, azonosító nélküli egyenruhák és vízágyúk. A másik oldalon a becsapott és megalázott nemzet állt, akinek 50 év elteltével újra azt kellett hallania, hogy hazudtak neki reggel, éjjel meg este” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint a nemzetek életében vannak pillanatok, amikor hirtelen mindenki úgy érzi, elég volt, nem mehetnek úgy a dolgok, ahogy eddig mentek. Ez a pillanat pedig 2006-ban jött el, a magyarok pedig harcoltak.

A miniszterelnök szerint hazugságok árán jutott hatalomra a kommunisták új generációja és miután kifosztották az országot, azután pedig védtelen emberekre támadtak, amikor a nép felemelte a hangját.

„2006-ban erőszak, vér és könny lepte el az utcákat. Soha nem fogjuk elfelejteni nekik” – tette hozzá Orbán.

„A jó Isten igazságos volt és azt kapták büntetésül, amit mi jutalmul. Kétharmados választási győzelmünket. Összefogtunk, éppúgy mint ’56-ban és elsöpörtük a szocialista Magyarországot” – jelentette ki a miniszterelnök, megjegyezte, hogy azonban még nem ért véget a harc.

„A szocialisták vezetője, itt maradt a nyakunkon. Maradt és azóta itt bolyong közöttünk, kísért a közéletben, mint az országház fantomja” – vélekedett Orbán.

Orbán Viktor szerint elégtételt venni elég egyetlen mámoros pillanat, de évek kellettek jóvátenni a baloldal rombolását. Az ország vezetője megköszönte az egybegyűlteknek azt, hogy eljöttek, majd felsorolta a velük közösen elért rezsicsökkentést, bérminimum emelést és szót ejtett a közelgő népszavazásról is.

„Magyarország lesz az első olyan ország, ahol az iskolák falainál megállítjuk az erőszakos LMBTQ propagandát” – szögezte le a miniszterelnök.

Orbán Viktor a bibliából idézve bírálta az ellenzéki összefogást. Úgy véli, csak egy baloldal van, akár hányféle képen próbálják elmaszkírozni, akkor is „hazugsággal kezdik, erőszakkal folytatják és csődöt hagynak hátra”.

A miniszterelnök viszont hangsúlyozta, hogy most „van alkotmányunk, amely garantálja, hogy soha többé ne tehessék meg azt, amit '56-ban és 2006-ban tettek velünk”.

„Ma sem az számít, amit Brüsszelben, Washingtonban, vagy a külföldről vezérelt médiában akarnak. A magyarok sorsáról most is a magyarok fognak dönteni” – jelentette ki a miniszterelnök.

Orbán Viktor hozzátette, „Velünk azok is jobban járnak, akik nem ránk szavaznak”.

A miniszterelnök úgy látja, hogy az ellenzék teljesítménye közelebb a szórakoztatóiparhoz, mint a politizáláshoz.

„Azon versenyeznek, melyikük lehet majd Brüsszel és Soros György hazai helytartója. Ki lehet az, aki az ő kegyelmükből uralkodhat a magyarok felett” – összegezte az előválasztás eseményeit Orbán, hozzátette, hogy előre szól az ellenfeleiknek: „eddig mindenki, aki belénk harapott, annak belénk is tört a foga”.

Orbán Viktor emlékeztetett, hogy az egész Európai Unió ránk támadt, és ránk támadtak akkor is, amikor „megállítottuk a migránsokat” és felállították a kerítést. A kormányfő szerint miniszterelnökök tucatjai támadtak Magyarországra, azonban ezeknek a személyeknek már csak a nevére sem emlékszik senki.

„Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!” – zárta beszédét Orbán Viktor.