Orbán volt minisztere nem hitte, hogy ez fog történni

HírKlikk 2018. december 4. 09:53 2018. dec. 4. 09:53

Ha annak idején valaki azt mondta volna, hogy erre sor kerül, nem hittem volna, hogy ez bekövetkezik. Ez kiemelkedően fontos veszteség a magyar tudomány és oktatás szempontjából, ez egy nagyon szomorú pillanat - ezeket a szavakat Chikán Attila, a Fidesz egykori gazdasági minisztere mondta a CEU Bécsbe költözését bejelentő nemzetközi sajtótájékoztatón. Chikán Attila korábban a Közgáz rektora volt, jelenleg a CEU igazgatósági tagja – írja az Index.

Chikán Attila arról beszélt, hogy a CEU indulásakor ő kiemelkedően izgalmas társadalomtudományi oktatási és kutatási területeket látott, olyan célokat, amelyek hozzájárulnak a magyar felsőoktatás fejlődéséhez is. Nem hitte volna akkor, hogy ez a pillanat (a CEU Bécsbe költözése) valaha bekövetkezhet. Chikán reményét fejezte ki, hogy a jelenlegi helyzetből úgy tudnak kijönni, hogy a CEU ne veszítse el jelentőségét, és egy erős lábat továbbra is megtarthasson Magyarországon. 

A portál emlékeztet rá, hogy Chikán Attila  harminc éve került kapcsolatba Soros Györggyel, amikor azokat az ösztöndíjakat szervezték, amikkel a jelenlegi Orbán-kormány több tagja is Amerikában és Nyugat-Európában tanulhatott. Korábban arról beszélt, hogy Soros György magyarországi megjelenése nagyon jelentős erőforrást jelentett a rendszerváltás számára.

Forrás: Index/Hírklikk