Orbán: vissza kell venni az intézményeket Washingtonban és Brüsszelben 2024-ben

HírKlikk 2022. augusztus 4. 21:36 2022. aug. 4. 21:36

A magyar miniszterelnök a CPAC (Conservative Political Action Conference) konzervatív konferencián beszédet mondott az Egyesült Államokban, a texasi Dallasban.

Orbán Viktor elmondta: Texas ugyanúgy a a függetlenség, a szabadság és a szuverenitás magányos csillag-állama, mint Magyarország, amely Európa magányos csillag-állama. Mi, magyarok, a függetlenségért és a szabadságért harcoltunk az elmúlt 500 évben, a kereszténységért harcoltunk, és ezt ma is folytatjuk – tette hozzá a miniszterelnök, önmagát a legrégebben hivatalban lévő európai miniszterelnökként, régivágású szabadságharcosként és ötgyermekes családapaként határozva meg.

Orbán Viktor szerint a baloldali média holnap már rasszistának, antiszemitának, Putyin trójai falovának fogja bélyegezni. Magyarországon azonban zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben, aki mást állít, az idióta – szögezte le a miniszterelnök az atv összefoglalója szerint.

Szerinte a jelenlegi amerikai kormány nyomás alá helyezte Európát, különösen Brüsszelt. Az Obama-adminisztráció arra akarta rávenni a magyar kormányt, hogy módosítsa a magyar alkotmányt, de ők ennek ellenálltak. Mi, magyarok. tudjuk, hogyan kell legyőzni a szabadság ellenségeit. Hálával és köszönettel tartozunk Ronald Reagannek – hangsúlyozta Orbán Viktor, de hozzátette: a kommunisták a liberálisokkal karöltve visszatértek világszerte. Újra le kellett őket győznünk. Aztán 2010 óta csak győzünk, győzünk és győzünk – fogalmazott a kormányfő.

A zsidó-keresztény örökségben hiszünk, abban, hogy Isten a képmására teremtett minket. A migrációval, a genderrel és a civilizációk harcával is kell foglalkozni, de egy keresztény politikus soha nem lehet rasszista – folytatta Orbán Viktor.

A magyar kormányfő az egyik leggazdagabb és legtehetségesebb magyarnak nevezte Soros Györgyöt, egyben arra hívta fel a résztvevőket, hogy legyenek óvatosak a tehetséges magyarokkal. Úgy vélekedett, Soros azt vallja, a jobboldali értékek vezettek a XX. század tragédiáihoz, de ennek a miniszterelnök szerint az ellenkezője az igaz: ezek a tragédiák azért következtek be, mert néhány európai ország feladta keresztény értékeit.

Orbán szerint nem harcolhatunk sikeresen a liberális eszközök segítségével. A politika önmagában nem elég, mert ez egy kultúrháború. Új életre kell kelteni az egyházakat, intézményeket, egyetemeket. Az ellenfelek totális támadásban vannak, félelem nélkül kell szembeszállni velük – mondta a miniszterelnök.

Beszélt az illegális migrációról is, amelyet szerinte a magyarok elutasítottak, és Magyarország ténylegesen megépítette azt a bizonyos falat. Nemcsak déli irányból vagyunk nyomás alatt, hanem az EU okostojásai részéről is – fogalmazott. Magyarország azonban sosem adja meg magát – tette hozzá.

A családpolitikáról úgy vélekedett, szerinte a love is love és a család az család szlogenek azt jelentik, hogy az ezt hirdetők szerint nem létezik család. Ezzel szemben Magyarországon már a fogantatástól járnak a családtámogatások, a nagycsaládos édesanyák pedig adómentességet kapnak. A házasságkötések száma megkétszereződött, az abortuszoké megfeleződött Magyarországon – folytatta Orbán Viktor.

Magyarországon soha nem volt olyan népszavazás, ahol annyian mondtak nemet valamire, mint idén tavasszal a szülői beleegyezés nélküli iskolai szexuális felvilágosításra – mondta a miniszterelnök.Ismét idézte az Alaptörvény házasságdefinícióját, amely szerint az egy férfi és egy nő szövetsége, majd elmondta: Magyarországon az anya nő, az apa férfi, a gyermekeinket pedig hagyják békén.

Szavai szerint a pénznek az emberek zsebében van a legjobb helye. Itt a legalacsonyabb a társasági adó, végrehajtották az unió legnagyobb adócsökkentését, és ellenzi a globális minimumadót. Orbán a történelem legjobb adóügyi megállapodásnak nevezte az 1979-ben kötött, az Egyesült Államok által felmondott amerikai-magyar adóügyi egyezményt.

Ukrajna a szomszédunk, teljes mértékben szolidárisak vagyunk velük – tért ki a háborúra. Magyarországra egymillió menekült érkezett az Ukrajna elleni orosz támadás kezdete óta – mondta a miniszterelnök, aki megerősítette véleményét, amely szerint amerikai-orosz tárgyalás nélkül nem lesz béke Ukrajnában sem.

Rámutatott, a Nyugat jövője súlyos kétségekkel teli, és ezekre a kétségekre elsősorban az amerikaiaknak kell választ adniuk. A náci Németországot és a kommunista Szovjetuniót a demokratikus Nyugat összefogása győzte le, de most a Nyugat magával harcol. A globalisták mehetnek a pokolba, és Texasba jöttem – mondta miniszterelnök.

Vissza kell venni az intézményeket Washingtonban és Brüsszelben 2024-ben – hangsúlyozta a miniszterelnök, hozzátéve: ma egyik helyen sem állunk nyerésre, két évünk van a felkészülésre.