"Orbánék új modellje az embertelenség"

HírKlikk 2018. december 9. 09:41 2018. dec. 9. 09:41

Annak lenne csak szabad hatalmat adni, aki nem bűnös módon használja fel. Baj akkor van, ha ez utóbb derül ki – mondja Iványi Gábor lelkész a Vasárnapi Híreknek adott interjúban.

Iványi Gábor elmondta, hogy hosszú évek óta a harcaik határozzák meg az életüket. Hét éve tart az egyházi státuszuk elvétele miatti küzdelem, amivel kapcsolatban az álláspontjuk változatlanul az, hogy ezt nem lehet elvenni, mert a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség 1981-ben, az akkori rendszerrel megvívva érte el, hogy bejegyzett egyház lett. Úgy véli, nem tisztességes olyan helyzetet teremteni, hogy 37 év után újra a nulláról induljanak.

"Nemzetközi fórumok is jogsértőnek találták az egyházügyi törvényt, nekünk csaknem egymilliárdos kártérítést ítéltek meg Strasbourgban, amit természetesen nem kaptunk meg."

Nem a kormány szándékaitól teszik függővé, folytatják-e a munkájukat, de kénytelenek tudomásul venni: ahogyan a véleménynyilvánítás szabadsága elvehető, ugyanúgy a vallás szabadsága is.

Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek sokáig együttműködési szerződése volt a fővárossal hajléktalangondozásra, amit Tarlós István már 2010-ben fölmondott, ez évente 4-500 milliós bevételkiesést jelent számukra. Súlyos, halmozódó tartozásokat görgetnek magunk előtt évről évre, mert fűtik a szállóikat, etetik, fürdetik, öltöztetik, gyógyítják a rászorulókat, a dolgozóik pedig fizetést kapnak.

„Ördögi vicc, hogy az önmagát kereszténynek hirdető kormány a legelesettebbeken gázol át változatos eszközökkel. Meg akarja mutatni a világnak, hogyan lehet üldözni menekülteket, szegényeket, miközben a Biblia, a zsidó Jézus arra tanít, hogy az éhezőt etetni kell, a hontalant be kell fogadni. Orbánék új modellje az embertelenség, de ezt modern keresztény üzenetként eladni semmilyen korban nem elfogadható.” 

- mondta Iványi Gábor.

Forrás: Vasárnapi Hírek