"Orbánék utálják a fákat"

HírKlikk 2019. május 29. 14:09 2019. máj. 29. 14:09

Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője szerint a Hajógyári-szigeten nemcsak sportcentrum, hanem Rogán Antal miniszter köreihez köthető ingatlanfejlesztés is készül, amely megint fakivágással és betonozással járna.

Szabó Tímea a Klubrádiónak nyilatkozva elmondta: az a baj, hogy a Hajógyári-szigeten nem csak sportcentrum készül. A kormány hatszáz millió forintot elkülönített az árvízvédelemre, ez szerinte nem a kajak-kenu sportközpont miatt kell. Úgy véli, megpróbálják elaltatni a figyelmet, mivel valószínű egy nagyobb ingatlanfejlesztés a területen. Az ingatlan területhasználati jogát a Marina Operátor Szolgáltató Kft. kapta meg, amely szavai szerint erősen Rogán Antal kabinetminiszter köreihez köthető. 

Úgy fogalmazott: valószínűleg lakóparkot vagy valamilyen nagyobb beruházást terveznek „Orbán Viktor körei”, ami megint fakivágással, betonozással jár, valamint azzal, hogy újabb területet kerítenek el a budapestiektől. Ráadásul a „nagyon jól értesült” Magyar Nemzet számolt be arról, hogy kivették a világörökséggé nyilvánítás alól a Hadrianus-palota 10 ezer négyzetméteres területét, de a politikus szerint nem valószínű, hogy éppen a műemlékek megóvása miatt volt erre szükség – fűzte hozzá.

Szabó Tímea szerint Orbán Viktor és kormánya minden zöldterületet le akar tarolni, kipécézték a III. kerületet is – emlékeztetett a Római-parti mobilgát ügyére. Ezek az emberek utálják a fákat, le akarnak mindent betonozni, a természeti környezetből is milliárdokat akarnak harácsolni, mert semmi sem elég nekik – mondta.

Forrás: Klubrádió