Orbánnak el kell döntenie, hogy a vírust akarja legyőzni, vagy az ellenzéket

HírKlikk 2020. március 23. 15:06 2020. márc. 23. 15:06

„A miniszterelnök ma arról beszélt, hogy az ország jelenlegi helyzete miatt, együttműködésre van szükség az emberek, a családok és a politikusok között. Az azonban nem együttműködés, hogy a kormánypártok letesznek valamit az asztalra, és közlik, hogy ez van" – mutatott rá Tóth Bertalan hétfői parlamenti felszólalásában.

A szocialisták pártelnöke emlékeztetett: elindult egy hétpárti együttműködés, ahol az ellenzék felajánlotta, hogy konszenzussal fogadják el a törvényt, ami felhatalmazza a kormányt a cselekvésre, de nem a korlátlan cselekvésre. Ezt követően, a hétpárti együttműködés egyik pillanatról a másikra megszűnt.

„Az ellenzék azt is felajánlotta, hogy a rendeletben legyen benne egy kilencven napos határidő a rendeletek hatályaként, és ha a parlamentet nem lehet összehívni objektív okok miatt, a kormány ezt meghosszabbíthassa”

– mondta a szocialista pártelnök Orbán Viktorhoz fordulva, majd hozzátette:

„Miniszterelnök úr, arra kérem önt, hogy személyesen járjon el a Fidesz-KDNP frakciónál, hogy a határidő korlátot rakják bele a rendelkezésbe. A magyar emberek védelme érdekében ezt a gesztust meg kellene tenni! Ne az ellenzéki pártoknak, hanem az ellenzéki választópolgároknak, hogy megnyugodhassanak, hogy nem fog korlátlanul visszaélni ezzel a helyzettel. Kérje az ő bizalmukat is rajtunk keresztül. Amennyiben ezt megteszi, egyhangú döntés születhet a parlamentben. El kell döntenie, hogy a vírust akarja legyőzni, vagy az ellenzéket."