Orbánra a gazdasági helyzet romlása jelentheti a veszélyt

HírKlikk 2020. február 18. 08:40 2020. feb. 18. 08:40

Magyarország adókat fog csökkenteni, egyebek mellett a kisvállalkozások számára – mondta Orbán Viktor vasárnapi évértékelőjében. Figyelmeztetett, hogy nehéz idők jöhetnek a hazai gazdaságra, amelyet az euróövezet stagnálása okoz – emelte ki a Reuters. Az Eurasia Group intézet szerint csak a gazdasági helyzet romlása jelenthet veszélyt Orbán népszerűségére.

Arról beszélt, hogy az egyik kulcskérdés az, hogyan tudja Magyarország fenntartani a növekedést, miközben az euró-övezet, az ország legnagyobb exportpiaca stagnál. Az évértékelőben Orbán fenyegetésként szólt a demográfiai hanyatlásról és a klímahelyzetről.

„A nacionalista, aki gyakran összeütközésbe került az EU hatóságaival egyebek között a migráció kezelése miatt, a magyar adósság finanszírozását a hazai hitelezésre helyezte át, és közben alacsonyan tartotta a költségvetési hiányt. Ám a bírálók szerint, a korrupció nőtt, és az Orbánhoz közelálló oligarchák jelentősen profitáltak a közbeszerzésekből és az uniós pénzekből” – áll a tudósításban.

Orbán népszerűsége az első megválasztása óta nagy. Az Eurasia Group intézet úgy véli, csak a gazdasági helyzet romlása jelenthet veszélyt a számára. Az intézet ügyfeleinek küldött feljegyzés alapján, éppen ezért a kormány továbbra is a fiskális politikát használja majd a gazdaság stimulálására, miközben az MNB a növekvő infláció ellenére, alacsonyan tartja a kamatokat.

Forrás: Hírklikk