"Orbánt már Soros nevének hallatára kiveri a víz"

HírKlikk 2019. július 4. 10:17 2019. júl. 4. 10:17

Orbán Viktor apró győzelmet aratott, hiszen meghiúsította a szocialista Frans Timmermans tervét és ez a keleti tagállamok növekvő befolyásáról árulkodik, írja a Népszava a Libération írását szemléző cikkében.

A magyar politikus a nacionalista front vezérének tekinti magát. Célja, hogy megakadályozza a túlságosan is föderalista EU kifejlődését. Saját sajtója szerint a holland jelölt felsülésében az játszott szerepet, hogy Orbán levelet írt a Néppárt elnökének, és ezzel a maga oldalára állította a párttársakat. Valójában azonban csupán azt vetette papírra, amit sok konzervatív gondol, hogy ti. nem kellene átengedni Jean-Claude Juncker székét egy szocialistának. Ügyesen belehelyezkedett abba a szerepbe, hogy ő a főnök a visegrádiakon belül.

Hogy miért ellenzi Timmermanst? Mert az szerinte Soros György embere. Kovács Zoltán pedig egyenesen az amerikai milliárdos bábfigurájának minősítette. A kormánytábor kemény magja ezt el is hiszi, ám egyre több jobboldali választónak kezd elege lenni abból, hogy a hatalom ördögnek tünteti fel a befektetőt. Emellett a Bizottság alnöke a jogállamiság élharcosa, ő vezeti a küzdelmet Brüsszelben az illiberális rezsimek ellen. Nem véletlen, hogy Orbánt már a nevének hallatára kiveri a víz. Ám hogy most a holland kudarcot vallott csúcsjelöltként, az vitathatatlanul siker a magyar miniszterelnök számára.

Forrás: Népszava