ORFK-szóvivő: Müller Cecília kisugárzásán látszik, hogy keresztény

HírKlikk 2020. június 22. 08:15 2020. jún. 22. 08:15

Gál Kristóf hónapokon keresztül köszöntötte a televízió és a számítógép képernyője előtt ülőket az Operatív Törzs sajtótájékoztatóin, hogy Müller Cecília országos tiszti főorvossal, illetve kollégáival tájékoztassák a közvéleményt a járványhelyzetről. Az Országos Rendőr-főkapitányság egri színészből lett szóvivőjével a 777blog.hu készített interjút, amelyet a heol.hu szemlézett.

Gál Kristóf elismerte, hogy a veszélyhelyzetben akadtak nehéz pillanatai is. – A közepe felé néhányszor elfogott egy rossz érzés, hogy mennyire jó a többi embernek, akik élvezik a családi életet, amíg nekem helyt kell állnom – ezáltal a többi embernek is talán biztonságot adva. De emiatt nem volt időm a többi munkámra – és leginkább magamra. Hazaértem este úgy, hogy korábban egy másodpercem sem volt arra, hogy például elolvassam a saját üzeneteimet vagy, hogy pihenjek – fogalmazott.

A Müller Cecíliával kialakított kapcsolatáról Gál Kristóf elmondta, hogy a kezdetekben egyáltalán nem ismerte a tiszti főorvost, az idő múlásával azonban már Ciliként szólította. – Egyáltalán nem ismertük egymást. Eleinte még „Tiszti főorvos Asszony” megszólítással köszöntem neki, utána „Cecília asszony” lett, majd a háttérstáb javaslatára összetegeződtünk, amelybe ő egyből bele is egyezett, így nagyon gyorsan „Ciliként” szólítottam. Egészen közvetlen és – amennyire egy ilyen helyzet engedi – bensőséges kapcsolatunk lett, ráadásul nagyon hamar kiderült, hogy sok tekintetben azonos értékeket képviselünk – mondta.

Hozzátette azt is, hogy akárcsak ő, Müller Cecília is hívő ember, ez pedig sokszor beszédtémát is jelentett kettőjük között. – A legtöbb keresztény ember vágyik arra, hogy látszódjon a kisugárzásán az, hogy hívő. És szerintem rajta ez nagyon látszik. Olyan tartást, nyugalmat és erőt ad neki a hite, ami kiül az arcára – mutatott rá.

Az interjúból az is kiderül, hogy Gál Kristóf számára nemcsak a vallás, de az apaság is fontos támaszt jelent. Az erre vonatkozó kérdésre a szóvivő azt mondta, – Életem korábbi szakaszában a házasságom recsegett-ropogott, nagy küzdelmeket éltünk át. Hosszú időn keresztül békésen, de mint két ismerős éltünk együtt a feleségemmel. Egészen biztos vagyok abban, hogy Isten kegyelmének köszönhetően, sikerült rendezni a kapcsolatunkat. Érdekes megtapasztalás volt, hogy ekkor le kellett ülnünk a gyerekeinkkel megbeszélni, hogy a házasságunk egy szeretetkapcsolat. Megéreztem azt, hogy milyen fontos apaként a példaadás, hogy milyen mintát mutatsz a gyerekeidnek.

Az ORFK szóvivője az interjú végén azt is elárulta, nem előre eltervezett döntés volt, hogy az operatív törzs utolsó sajtótájékoztatóján megöleli Müller Cecíliát. Szavai szerint, ez egy őszinte pillanat volt, ami látható a fotókon is.