"Óriási zakóba futnak bele épp a fideszesek..."

HírKlikk 2019. november 18. 13:18 2019. nov. 18. 13:18

Óriási zakóba futnak bele épp a fideszesek, erősödik a kormányváltó összefogás – erről beszélt Harangozó Tamás, az MSZP-s országgyűlési képviselője hétfő reggel az ATV Start vendégeként.

Harangozó Tamás felidézte, hogyan is indult a jelenleg érzékelhető legnagyobb ellenállás, amelynek kezdete egy évvel ezelőtt volt, amikor az ún. rabszolgatörvényt hozták. „Azért kell idejönni akár keletről is beruházni, mert itt a magyar embereknek se joguk nincsen, se magas fizetésük. Mi azt gondoljuk, hogy ez vérlázító!”

Az ellenzéki képviselők vélemény-nyilvánítási szokásairól, ill. lehetőségeiről kérdezve a szocialista politikus elmondta, „a parlamentben az ellenzék jelenlegi egyik legfőbb, legfontosabb lehetősége a nyilvánosság figyelmének felhívása, de ne feledjük, hogy a kormánypártok évekkel ezelőtt betiltották a parlamenti közvetítést. A magyar köztelevízió évi 80.000 millió forintból nem közvetíti a parlamenti vitákat! És nem csak a törvények vitáját, pedig azt gondoljuk, hogy akikre vonatkozik, igenis szeretnék figyelni.” Hozzátette, „ami a parlamentben történt tavaly, az egy reakció arra, hogy például a levezető elnök törvénytelenül lezárta a vitát. Olyan sincs, hogy a 2/3-os parlamenti többségre hivatkozva bármit megtehetnek! Ez egy elkeseredett reakció arra, hogy a munkavállalók jogait Magyarországon teljesen elvegyék!”

Harangozó hangsúlyozta, az, hogy a fideszes képviselők megcsúfolják és lábbal tiporják saját választóikat, nem új keletű dolog. „Talán mindenki emlékszik arra, hogy a szocialista kormány idejében a fideszesek be sem jártak a parlamentbe, hogy a választóikat képviseljék!” Hozzátette, az ellenzék mai képviselői már szinte semmit nem tehetnek kilátásba helyezett büntetések nélkül és mindez a kétharmaddal való visszaélésnek köszönhető.

Harangozó Tamás kijelentette, szerinte a már ismert, teljes diktatúrába tartó vonalon a fideszesektől egyre cifrább lépések várhatóak. „A következő választási törvénybe már beleírják, hogy egyáltalán milyen pártok indulhatnak el. Az együttműködést próbálják a kormánypártok kizárni, nyilván nem fog nekik sikerülni.”

Tovább részletezte a kormánypártok és a szövetség tervezett lépéseit, az MSZP képviselője elmondta, „politikailag továbbra is együtt fogunk működni, és mint láttuk, ez az önkormányzati választásokon sikerült is. A választók által megválasztott képviselőket, aki őket ott képviseli, próbálnák meg kitiltani a parlamentből, de az, hogy most egy csoport többségben van-e vagy éppen kisebbségben, ez teljesen mindegy abból a szempontból, hogy minden képviselőnek egyforma jogai vannak a parlamentben! Amit a fideszesek csinálnak az teljesen alkotmányellenes! (…) A sajtót és a képviselőket ki akarják teljesen tiltani a közintézményekből, ez már minden határon túlmegy!”

Harangozó rámutatott, a mostani diktatórikus lépések, már a jelenlegi kormánypártok bukását vetítik előre, és megerősítik a szövetséget, amely újabb győzelmekkel visszaállítja majd a normális jogállamot Magyarországon. „A fideszeseknél eljött a bunker-effektus, de október 13-a azt mutatta, hogy arra nincs irány. A következő 2 év nehéz lesz, de ha ezt csinálják tovább, abból óriási zakó lesz a végén! Az egyeztetések folytatódnak a független képviselőkkel együtt: az ellenzéknek ebben az ügyben is egységesen kell fellépnie. A törvénytervezet oka, hogy hátha az ellenzéket sikerül szétverni, ám mi azt üzenjük a választóinknak, hogy együtt maradunk!” – jelölte ki a közös irányt Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettese.

.

Forrás: Hírklikk