Magyarország az első EU-s ország, amely újra fogadna orosz turistákat

HírKlikk 2020. július 15. 06:34 2020. júl. 15. 06:34

Magyarország az EU tagállamai közül elsőként, újra szándékozik fogadni orosz turistákat – adta hírül a Russland.new német nyelvű orosz portál, részben a TASZSZ orosz hírügynökség jelentése alapján.

Eredetileg idézte a jelentés a magyar nagykövetség által közzétett feltételeket is, de később kiegészítette ezt azzal, hogy a nagykövetség levette az oldaláról a feltételeket részletező bejegyzést.

A nagykövetség egy munkatársa a Russland.news-nak elmondta, „A határok nem nyílnak meg, a beutazási korlátozások változatlanul érvényben vannak”. Az eredeti tájékoztatás szerint, Oroszország a „sárgával” jelzett országok közé került a magyar előírások újabb változása során, vagyis az oroszok beutazhatnak Magyarországra. A moszkvai magyar nagykövetség közölte a feltételeket is: 14 napos karantén kötelező akkor is, ha az illetőnek nincsenek koronavírus-gyanús tünetei. A karatén csak akkor kerülhető el, ha az utóbbi öt napból maximum 48 órás eltéréssel, kettő negatív tesztet tud bemutatni az illető, és az ezt igazoló papírok magyar, vagy angol nyelvűek.

A fertőzés gyanúja esetén, nem lehet beutazni – állt a nagykövetség oldalán a közlemény, amelyet később levettek. A jelentés hozzátette, hogy az illetékes orosz miniszterelnök-helyettes közölte: javasolják több nemzetközi orosz repülőgép-járat július 15-i beindítását, de ez csak javaslat, és a döntést majd a nemzetközi repülési hatóságokkal egyeztetve hozzák meg. A jelentés szerint, azonban a járatok legkorábban alighanem csak augusztusban indulnak majd be.