Országos programmá bővíti Balaton-védő akcióját az MSZP

HírKlikk 2020. július 19. 14:34 2020. júl. 19. 14:34

Kiterjeszti Balaton-védő akcióját az MSZP, sőt, a kampány az ellenzéki politika központjává válik: az ország legyen újra a magyar embereké! – erről tartott sajtótájékoztatót Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke és Bihal Dávid, elnökségi tag vasárnap, Fonyódon.

A szabad vizek ügye nemcsak különösen aktuális, hanem szimbolikus is. Nem véletlen, hogy a kampány a 2022-re készülő ellenzéki politika egyik központi elemévé válik, hiszen az embereknek elegük van az irtóztatóra nőtt egyenlőtlenségekből, abból, hogy a fideszesek és az oligarchiák kisajátítanak mindent és elveszik a magyar nemzet közkincseit. Egyre világosabbá válik, ha változást akarnak, olyan pártokat kell támogatniuk, amelyek tíz év után, 2022 tavaszától felszámolják az egyenlőtlenségeket és visszaadják Magyarországot a magyaroknak.

„Folytatjuk azt az akciót, amelyet a Magyar Szocialista Párt néhány hete kezdett el, amit elsősorban a szabadstrandokért és a túlzott beépítés ellen indítottunk. Arra kértük a kormányt, hogy idén legyenek ingyenesek a strandok, és az önkormányzatokat kárpótolják” – emlékeztetett a szocialista Molnár Zsolt.

„Az első csatát megnyertük, hiszen Budapesten a kormány kihátrált az idén vállalhatatlan költségvetésű tűzijáték mögül, és a Lánchidat is felújítják! A következő csata itt, a Balatonon zajlik, és nagyon örülünk, hogy nem csak a Magyar Szocialista Párt és nem csak civil szervezetek és magyar állampolgárok, hanem más ellenzéki pártok is csatlakoztak ehhez az akcióhoz” – tette hozzá, és megköszönte a többi ellenzéki pártnak és minden civil szervezetnek, hogy ők is járják a Balatont és támogatják a Magyar Szocialista Párt akcióját.

Hangsúlyozta, a siker a jövő útját is megmutatja. „Az ellenzéki politikában a 2022-es felkészülés fókuszába tesszük a szabad vizeket, a beépítést, a környezetvédelmet, a kerékpárutakat.” Utóbbi tekintetében Molnár Zsolt országos kerékpárút-hálózatot ígért.

Elmondta, bíznak abban, hogy a kormány is belátja, nem lehet a magyar emberekkel szemben politizálni, és nem csak a tűzijátékból hátrál ki, hanem támogatni fogja a Lánchidat, a szabad strandokat és visszatér arra az útra, amikor a Balaton több nemzedék számára a pihenést jelentette, ahelyett, hogy a burzsoázia és az oligarchák szimbóluma lett volna.

Bihal Dávid felhívta a figyelmet arra, hogy a Balaton közös nemzeti kincs, a fideszesek mégis ki akarják sajátítani, ami tarthatatlan. „Ezt nem fogjuk hagyni! Hétfőtől az egész országban ott leszünk, kérjük, hogy támogassanak minket aláírásukkal. Folytatjuk! A budapesti harcot megnyertük, a balatoni harcot is meg fogjuk nyerni!” – ígérte a program támogatóinak az MSZP elnökségi tagja.