Örül a MÁV az új vetélytársának

HírKlikk 2019. augusztus 10. 05:45 2019. aug. 10. 05:45

Csütörtökön jelentette be a RegioJet cseh magánvasúti cég, hogy a Budapest-Bécs-Prága vonalon saját szerelvényeket indít, sárga vonataikon pedig ingyenes (cseh és szlovák) napilapok, multimédiás rendszer, ételek és italok is elérhetőek lesznek.

Az eddig Csehországban, Szlovákiában és Ausztriában sikeresen terjeszkedő cseh magánvasúti vállalat 2020. júniusától, napi két vonatpárral jelenik majd meg a magyar piacon, melyek a Déli pályaudvarról indulva Győrön, Mosonmagyaróváron, Bécs Meidlingen és Bécs főpályaudvarán keresztül Brünnbe, majd Prágába tartanak majd.

Ezzel a RegioJet a MÁV és az ÖBB közösen üzemeltetett bécsi viszonylatában is versenyhelyzetet teremt, de az összesen napi nyolc Prágába közlekedő magyar, illetve cseh állami EuroCity dolgát is megnehezíti. 

Az új vetélytársról az Azonnali megkérdezte a MÁV kommunikációs igazgatóját, Loppert Dánielt, aki azt mondta, a MÁV örül a versenynek. Mivel tagadhatatlan a magyar vasút alacsonyabb szolgáltatási színvonala, a MÁV az ütemezett járműbeszerzések mellett erre is nagyobb gondot tervez fordítani.

A kommunikációs igazgató hozzátette, az állami vasúttársaságnak van egy három fő pontból álló javaslatcsomagja, mellyel szerintük versenyképessé tehető a MÁV-Start.

Elsősorban az étkezőkocsik ismételt elterjesztésében gondolkodnak, amelyek 2012-es megszüntetésük után újra üzemelnek, igaz, csak a Balaton Expressz járatain.