Orvoshiány miatt leáll az Uzsoki Kórház sürgősségi osztálya

HírKlikk 2021. augusztus 5. 17:00 2021. aug. 5. 17:00

Szerda 18 órától leállt az Uzsoki Kórház sürgősségi osztálya, amiről Kunetz Zsombor számolt be közösségi oldalán.

Kunetz Zsombor tette közzé Facebook-oldalán azt a belső körlevelet is, amelyben dr. Tóth Ferenc orvosigazgató az osztályon kialakult humánerőforrás-krízissel indokolta azt a drasztikus döntést, hogy leállítják a sürgősségi osztályt.

Az Uzsoki Kórház a sürgősségi ügyeletet az orvosigazgató értesítése szerint előreláthatólag augusztus 30. reggel 8 óráig nem tudja ellátni. A leállás alatt a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozata alapján, a Honvédkórházban, a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban Kistarcsán, illetve a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben látják el a súlyos állapotú betegeket.

Kunetz Zsombor egy belső körlevelet is idéz Facebook-posztjában, amely szerint az orvosigazgató a jogállási törvény miatt felmondott orvosokról ír:

„Az ESZJTV (Egészségügyi Jogállásról szóló Törvény sic!)  bevezetését követően sürgősségi betegellátó osztályunkon a vállalkozó orvosok felmondásával jelentős orvoshiány alakult ki, így az SBO működését augusztus 4-én 18 órától intézményünk lemondani kényszerült.”

Kunetz megjegyzi, hogy a márciusban lépett egészségügyi jogállási törvényt azonnal vissza kell vonni, mert nehézzé tette a vállalkozó orvosok működését, akik korábban több intézményben is dolgozhattak párhuzamosan.

„Ennek vége, és bizony ezen az sem segített, hogy maga a törvény gyakorlatilag félig kész formában jelent meg. Sok módosítás még mindig nem készült el” – teszi hozzá az egészségügyi szakértő.

Forrás: Facebook