Öt év után fizetett a Fidesz Karácsonynak

Csanádi Dávid 2019. szeptember 18. 07:00 2019. szept. 18. 07:00

Meglepő lehet, ha az ember értesítést kap róla, hogy pénzt kapott a Fidesztől. Pláne így van, ha az illető ellenzéki. Még inkább, ha az egyik legfőbb politikai ellenlábasa a kormánypártnak. Persze, ami jár, az jár.

„Hoppá, van, amire nem számítottam... Pittyent a telefon, és az sms-értesítésből döbbenten láttam, hogy pénz érkezett a számlámra a Fidesztől. Húszezer forint. Néhány pillanatba beletelt, mire rájöttem, ez egy kábé öt évvel ezelőtt indított per eredménye. Gulyás Gergely veszített, és remélem, mostani beadványom nyomán is felelni fog, amiért megzsarolta és megfenyegette a budapestieket. Legkésőbb október 13-án!” – írta közösségi oldalán Karácsony Gergely, az ellenzék főpolgármesterjelöltje.

Mi tagadás, én is megdöbbennék. Ráadásul semmi Erzsébet-utalvány, semmi rezsikupon, ahogy az a választások előtt lenni szokott. Egyszerű utalás, ahogy Mészáros Lőrinc cégei is kapják, amikor nagy szakértelemmel elvégeznek egy-egy munkát valamelyik önkormányzatnak vagy kormányzati szervnek.

Mindenesetre nem gondoljuk, hogy Karácsony Gergely álláspontja ettől az öt éve esedékes átutalástól megváltozna, ahogy valószínűleg a rezsikuponnal sem sikerül az ellenzéki nyugdíjasok szavazatait eltéríteni.