Helyreigazítás

HírKlikk 2022. január 28. 14:16 2022. jan. 28. 14:16

A 2022. január 22-én megjelent "Tóth Zoltán: körbebástyázta magát a Fidesz, hogy sehonnan se lehessen megtámadni a választási csalásaikat " című közleményünkben valótlanul állítottuk, hogy 2002. március 1-jétől a Fővárosi Ítélőtábla jár el másodfokon a választási ügyekben, továbbá valótlanul állítottuk azt is, hogy az új szervezeti egység, a Fővárosi Ítélőtábla Közigazgatási Kollégiuma dönt első-, másod - és végsőfokon a választási ügyekben.

Ezzel szemben a valós tény az, hogy az országgyűlési választási ügyekben a bírósági jogorvoslatot továbbra is kizárólag a Kúria gyakorolja.

Valótlanul állítottuk továbbá, hogy az eddig a Kúriához tartozó választási ügyek hirtelen "leszállnak" a Fővárosi Törvényszékre, pontosabban a Fővárosi Ítélőtábla Közigazgatási Kollégiumába, mint ahogy azt is, hogy a kollégium gyakorlatilag a Fidesz által kinevezett bírókkal lesz feltöltve. 

Ezzel szemben a valós tény az, hogy a Fővárosi Ítélőtábla Közigazgatási Kollégiumába beosztott bírók országgyűlési választási ügyekben egyáltalán nem járnak el.