Pánik a Ryanair budapesti járatán, mert egy utas ki akarta nyitni a repülő ajtaját

HírKlikk 2021. december 3. 05:30 2021. dec. 3. 05:30

Rugdosni kezdte a székeket, majd az ajtó kinyitásával fenyegetőzött egy utas a Ryanair egyik Sevillából Budapestre tartó járatán – írja a La Razon nevű spanyol lapra hivatkozva a hvg.hu. Az incidens november 11-én történt, de csak most terjedt el a hírekben.

A megvadult férfit egy, a gépen utazó szolgálaton kívüli biztonsági őr ártalmatlanította néhány másik utas segítségével. A történtek miatt pánik tört ki, de a járat később rendben leszállt Budapesten. A randalírozó férfit a repülőtéren már rendőrök várták.

Az ügyről a rendőrség csütörtökön közleményt adott ki, amelyben azt írták: a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság a nyomozás utólagos elrendelését kezdeményezte. A férfi garázdaságért felelhet.

A megvadult utas a police.hu közleménye szerint szerb állampolgár, aki több utasba belekötött, illetve a repülőgép konyhájában talált különböző eszközöket dobálta. Amikor a légiutaskísérők felszólították, hogy hagyja abba, amit csinál, akkor verekedést provokált. Többen attól tartottak, hogy megpróbálja kinyitni a repülő ajtaját a légtérben, így a férfit végül az utasok lefogták, és megkötözték. A repülő az incidens miatt csak késéssel tudott leszállni. 

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a randalírozót már rendőrök várták és előállították a Repülőtéri Rendőri Igazgatóságra. A 29 éves szerb férfi elmondta, hogy a gépen bepánikolt, és alig várta, hogy leszálljanak. Agresszív magatartására nem emlékezett.

Tekintettel arra, hogy a bűncselekmény elkövetése külföldi felségjelű légijármű fedélzetén külföldi állampolgár által történt, ezért Magyarország joghatósága nem állapítható meg, így a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság a nyomozás utólagos elrendelését kezdeményezte a legfőbb ügyésznél.