Pap a Hír TV-ben: kikérem magamnak, hogy a magyar zászló mellé kirakják a buzi zászlót

HírKlikk 2020. augusztus 23. 17:50 2020. aug. 23. 17:50

Döbbenetes stílusú és tartalmú kijelentés hangzott el Osztie Zoltán plébános szájából a Hír TV Civil kör című műsorában.

Szó szerint azt mondta: kikérem magamnak, hogy a magyar zászló mellé kirakják a buzi zászlót.

Ahogy fogalmazott: egyrészt ne akarjuk a normalitás alternatívájaként feltüntetni a beteg vagy a torzó életformát, másrészt, ha a Pride zászlaja ott van, miért nincs ott a vatikáni zászló is. Hozzátette: szépen kéri, hogy ezek a zászlók ne kerüljenek ugyanabba a sorba.

„Egyébként meg kikérem magamnak. Engem nem képvisel ez. A főpolgármesternek és az önkormányzatnak minket kell képviselni. Azokat, akiknek az életét jobbítani kellene. Na de egy hangos, erőszakos kisebbségnek a képviselete az, ami oda most került. Hála Novák Előd úrnak, a mi nevünkben cselekedett. Nekem is meg kellett volna ezt tettem. Hála Istennek, ő megtette– tette hozzá a plébános.

Kunhalmi Ágnes szerint, viszont jó hír, hogy a budapesti városházán szivárványos zászló lobog. A szocialisták választmányi elnöke videóüzenetében úgy fogalmazott:

olyan országban lenne jó élni, ahol senkinek nem kell elrejtenie, hogy kit szeret ahhoz, hogy a hazája iránti szeretetét kimutathassa.