Parti Nagy Lajos: „cinikus, drabális figyelmeztetés”

HírKlikk 2019. június 13. 08:13 2019. jún. 13. 08:13

Egy Nemes Nagy Ágnes idézettel – „esztelenül bízom az észben” – indul az a felhívás, amely arra kéri mindazokat, akik még hisznek a józan ész és a szó erejében, hogy egy rövid, 2-3 perces videóban mondják el véleményüket arról, hogy a kormány egy törvénymódosítással meg akarja semmisíteni a Magyar Tudományos Akadémiát, ami a tudás egyik legutolsó bástyája Magyarországon.

„Kérjük, hogy ha van véleménye, ellenérzése, vagy bármilyen módon érintett a kérdésben, mondja el egy rövid videóban, hogy minél több emberhez eljusson az üzenet; olyanokhoz is, akik számára nem ismeretesek a tudományos élettel kapcsolatos intézkedések” olvasható a Videókampány a magyar tudomány szabadságáért néven indított Facebook oldalon. A kampány elindítói őszintén bíznak abban, hogy sok videó születik, és ezzel a kampány sok emberhez fog eljutni.

Mint írják: a kész videókat a wetransfer segítségével kell elküldeni el az esztelenulbizomazeszben@gmail.com címre. Ezzel egyben engedélyt is ad a videó készítője a felvétel interneten való terjesztésére.

A videó elkészítéséhez az oldalon instrukciók is találhatók, de már elkészültek az első felvételek is, például Parti Nagy Lajos íróé, aki a többi között leszögezte, hogy „a benyújtott törvényjavaslat cinikus, drabális figyelmeztetés, hogy ha ezt az ország legtekintélyesebb testületével, intézményével meg lehet csinálni, akkor bárkivel, bármikor, bármi megtehető, bárkikkel”.

Forrás: Hírklikk