Pécs polgármestere feljelentette az uszító plakátok ismeretlen kihelyezőit

HírKlikk 2021. szeptember 17. 19:10 2021. szept. 17. 19:10

A Mi Hazánk Mozgalom ifjúsági tagozatának logójával ellátott matricákon az szerepel, hogy „Pusztítsd a szörnyet!”. Nevesítve: LMBTQ+, ateizmus, marxizmus, liberalizmus, feminizmus, gender.

„Gyűlöletkeltő matricák jelentek meg Pécs utcáin. A plakátok véleményem szerint felvetik a Büntetőtörvénykönyv 332. paragrafusába ütköző közösség elleni uszítás gyanúját, ezért ismeretlen tettes ellen haladéktalanul feljelentést teszek" – írta a Facebookon a baranyai megyeszékhely polgármestere.

Péterffy Attila jelezte: a hatóságok dolga azt eldönteni, hogy a Mi Hazánk Ifjai logójával ellátott matricák kihelyezői követtek-e el bármilyen törvénysértést. A városvezető egyúttal felszólította azokat, akik kihelyezték a matricákat, haladéktalanul hagyjanak fel a város méltóságának rombolásával és azzal, hogy a város közösségét vallási, politikai vagy bármilyen egyéb módon uszító szóróanyagokkal próbálják megosztani. 

A bizonyítékok rögzítése után haladéktalanul elrendelem a plakátok eltávolítását, és a jövőben is így fogok tenni minden alkalommal, amikor a gyűlöletkeltés ilyen formában jelenik meg Pécs utcáin – zárta a Népszava által idézett bejegyzését a polgármester.

Forrás: Népszava