Példátlan hackertámadás érte Magyarországot a Szuperkupa-döntő előtt

HírKlikk 2020. szeptember 26. 05:30 2020. szept. 26. 05:30

Orosz, kínai és vietnami hackerek próbáltak túlterheléses támadást intézni a hazai pénzügyi intézetek és a Magyar Telekom hálózata ellen.

Csütörtökön délután példátlan léptékű és intenzitású túlterheléses kibertámadást észlelt és hárított el a Magyar Telekom – közölte a vállalat kommunikációs igazgatósága, vette észre a hvg.hu. A több hullámban érkező támadássorozat több külföldi szerveren keresztül érte el Magyarországot, elsősorban Oroszország, Kína és Vietnám irányából.

A támadás nagysága a tízszerese volt az átlagos, hasonló módszerekkel elkövetett hackertámadások mértékének, így minden idők egyik legnagyobb hazai támadássorozatának számít, mind mérete, mind komplexitása alapján.

A hackerek célpontjai elsősorban pénzügyi intézmények voltak, de a támadásban érintett volt a Magyar Telekom hálózata – Budapest bizonyos területén egy rövid időre akadozott a szolgáltatás. A Magyar Telekom szakértői délután 5 órára sikeresen elhárították a behatolási kísérleteket és minden érintett intézmény szolgáltatásai ezt követően zavartalanul működtek.

Forrás: hvg.hu