Pikó András cáfolja, hogy Gyurcsány be akarta volna szervezni

HírKlikk 2020. március 8. 10:59 2020. márc. 8. 10:59

Pikó András hivatalos facebook-oldalán reagált az ellenzéki sajtóban megjelent találgatásokra, miszerint őt is megpróbálta volna a DK elnöke becsábítani a pártjába s erről több alkalommal egyeztettek volna az elmúlt hónapokban. A józsefvárosi polgármester nyilvános kommentárjában annyit ismert el, hogy valóban kapcsolatba kerültek – méghozzá a győztes választást követően, októberben beszélgettek hosszabban:

„A megválasztásom után, tavaly október végén telefonon hosszabban beszélgettem Gyurcsány Ferenccel. Ő keresett, sms üzenetet hagyott, én visszahívtam.

Gratulált, megköszöntem, hogy létem felől érdeklődött, terveinkről, meg hogy hogyan áll a frakcióalakítás Józsefvárosban. Tájékoztattam, összesen 10-15 percig tartott a szívélyes hangvételű beszélgetés. A DK elnökét régóta ismerem, jó néhány hosszabb interjút készítettem vele újságíróként.”

Ezt követően, felsorolja, hogy mely ismert politikusokkal kommunikált az elmúlt hónapokban – példaként említi a Momentum elnökét, Fekete-Győr Andrást, akivel szintén hosszabban elbeszélgetett novemberben, telefonon, februárban pedig személyes beszélgetést folytattak az önkormányzati irodájában. Amint tette ezt korábban több alkalommal is a Klubrádióban, még szerkesztő-riporterként.

Hasonló beszélgetéseket folytatott Karácsony Gergely főpolgármesterrel, ez is tavaly október végén történt, a Városházán, mint írta „ez is szívélyes hangvételű beszélgetés volt. Karácsony többször volt vendégem a Klubrádió stúdiójában korábban, a kampány alatt többször találkoztunk.”

Pikó közölte azt is, hogy még kerületi fideszes politikusokkal is rendszeresen beszélget, főként a kerület ügyeiről, ezek rendre szívélyes és tárgyilagos beszélgetések – bár ez utóbbit új fejleményként értékeli eddigi pályafutásában: „Más közölnivalóm ebben a tárgyban nincs” – zárta le a félreértelmezhető Gyurcsány-interjút követő találgatásokat Pikó András VIII. kerületi polgármester.