Pintér államosítaná a háziorvosi ellátást

HírKlikk 2020. május 24. 15:15 2020. máj. 24. 15:15

A Medical Online című lap több, egymástól független forrásra hivatkozva, azt írja, hogy a miniszter többek között azzal indokolta ennek szükségességét, hogy a Covid-19-járvány alatt nem voltak vezényelhetők az orvosok. Ismeretes, hogy Pintért a közelmúltban bízta meg az egészségügy rendbetételével Orbán Viktor miniszterelnök.

A lap szerint, fontos kérdés lesz majd tisztázni, hogy miként akarják majd kárpótolni a doktorokat, az esetenként több tízmilliós értékű praxisokért, illetve, hogy mennyit, és hogyan fizetnek majd a tulajdonukban lévő rendelőkért és orvosi eszközökért?

Annak ugyanakkor nagy a valószínűsége, hogy a nyugdíjkorhatárt bőven túllépő háziorvosok az államosítás bevezetésekor azonnal otthagyják majd körzeteiket, és a fiatalabb generáció is elbizonytalanodik, mivel sokan közülük éppen azért választották a háziorvosi hivatást, hogy megszabaduljanak a kórházi hierarchiától, a központi irányítástól – írja a Medical Online, és hozzáteszi: a két világháború közötti felállást kombinálná a Kádár-éra rendszerével az alapellátásban a belügyminiszter.

 

Forrás: Hírklikk