"Piros lapot kell mutatni Orbán rendszerének"

HírKlikk 2019. május 26. 11:23 2019. máj. 26. 11:23

Piros lapot kell mutatni Orbán rendszerének - buzdított szavazásra Ujhelyi István, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltje vasárnap Budapesten.

A szocialista kampányfőnök a Parlament előtti Kossuth Lajos téren arra kért mindenkit, menjen el szavazni és válassza az MSZP-Párbeszéd közös listáját.

Ujhelyi István szerint Európának változnia kell, meg kell valósítani a szociális Európát. Ahhoz, hogy Európa balra forduljon, Frans Timmermansnak és az európai szocialistáknak kell nyerniük a választást, ehhez pedig az MSZP-Párbeszéd listájára kell szavazni - érvelt.

Az ellenzéki képviselő azért is kérte az MSZP-Párbeszéd listájának támogatását, hogy Jávor Benedek, a Párbeszéd politikusa, a lista negyedik helyezettje bekerüljön az EP-be.

Azt mondta, a Demokratikus Koalíciónak (DK), "barátaiknak" megvan a két mandátuma, Dobrev Klára és Molnár Csaba is EP-képviselő lesz. A mai nap szavazatai azt döntik el, hogy Jávor Benedekből is EP-képviselő lesz-e a következő öt évben - fogalmazott.

Szólt arról is, hogy az MSZP vasárnap "vörös vonalat" üzemeltet, amelyen be lehet jelenteni a választási visszaéléseket.

Jávor Benedek, az MSZP-Párbeszéd EP-képviselőjelöltje közölte, az unióban csütörtökön megkezdődött szavazásból az látszik, hogy megállt a szélsőjobboldali, euroszkeptikus, populista erők előretörése, a baloldaliak és a zöldek lépnek előre.

A politikus az előző EP-választáshoz képest magasabb, reggeli magyar részvételi adatokat jó jelnek értékelte, szerinte a magyarokat mindennél jobban érdekli, mi történik Európában és Magyarországon.

Álljanak fel foteljükből és menjenek el szavazni! - kérte Jávor Benedek a sajtótájékoztatón, amelynek hátterébe egy narancssárga fotel volt látható.

Forrás: Hírklikk