Plagizált interjút adott le sajátjaként a Nők Lapjának Návai Anikó

HírKlikk 2021. július 29. 13:38 2021. júl. 29. 13:38

Exkluzívként beharangozott interjú jelent meg Scarlett Johanssonnal a Nők Lapja június 15-i számában Návai Anikó tollából. Az írásról azonban utólag kiderült, hogy plagizálták, az Egyesült Államokban élő szerző neve alatt megjelent írás különböző korábbi interjúkból és más forrásokból volt összeollózva – írja meg a TheWrap nyomán a hvg.hu.

Vass Virág, a Nők Lapja főszerkesztője az amerikai lapnak azt nyilatkozta, hogy tájékoztatni fogják olvasóikat az esetről, és elnézést kérnek minden érintettől a kényelmetlenségért. Ezen kívül megszakítottak minden a kapcsolatot Návai Anikóval, a Hollywood Foreign Press Association (HFPA), vagyis a Hollywoodban élő külföldi újságírókat tömörítő szövetség magyar tagjával.

A főszerkesztő szerint Návai, aki korábban számos alkalommal szállított nekik minőségi anyagokat, ezúttal „nyilvánvalóan komoly hibát vétett".

A Wrap szerint Návai maga is elismerte egy Johansson sajtósainak küldött e-mailben, hogy forrásmegjelölés nélkül vett át „egy rövid idézetet" a ScreenRant filmes és mozis laptól, annak a színésznő főszereplésével készülő Fekete Özvegy budapesti forgatásáról közölt tavaly novemberi anyagából, illetve hogy újrahasznosított a színésznő életére és karrierjére vonatkozó korábbi interjúrészleteket is.