Pócs János esete a kazánba zárt cigánnyal

Föld S. Péter 2019. március 24. 10:47 2019. márc. 24. 10:47

Pócs János a Fidesz országgyűlési képviselője megint megmutatta magát.

Igen, jól emlékeznek, ő az a fideszes képviselő, aki másfél évvel ezelőtt Erdélyben egy vidám és szemmel láthatóan már nem szomjas társaság tagjaként egy leölt disznóval mutatkozott. Szegény néhai malacra pedig azt írták, hogy „Ő volt a SOROS”. S ha bárkinek kételyei lettek volna, hogy kire gondolt, Pócs úr még megjegyzést is fűzött a vicces fotóhoz: „Ott már eggyel kevesebb disznó van. Jó étvágyat!”

Ilyen Pócs János, valamint a keresztény-konzervatív erkölcs. Ezt kell megóvni a ránk leselkedő gonosz áradattól. Meg az a morális fölény is ilyen, amiről Gulyás Gergely egy sajtótájékoztatón oly meghatóan beszélt. Az is a kormányoldalon van, hol is lenne másutt.

Most meg itt ez a videó Pócs János egykori kalandjairól. A444 tette sokak számára ismertté a 2008-ban készült felvételt, amelyen a képviselő egy cigányemberrel vitatkozik és veszekszik. A cigányembert ugyanis Pócs büntetésként bezárta egy kazánba. Az volt a bűne, hogy megivott egy féldecit. Járt neki a kazán, nyilván egy bíró is így döntött volna. Halmazati büntetésként Pócs úr rögtönítélő bírósága még egy darab papírt is meggyújtott, megfenyegette a cigányembert, hogy rágyújtja a kazánt, majd rácsukta az ajtót.

Pócs úr elismerte, hogy ő hallgató a videón, de azt mondja, hogy a felvételen szereplő, kazánba zárt - azóta állítólag halott - cigány ember a barátja volt, és ő kérte, hogy készüljön felvétel az esetről.

Sejtettük, hogy így lehetett. A cigányok már ilyenek: szeretik, ha kazánba zárják őket, mert náluk ez egyfajta népszokás. Ha még rájuk is gyújtják a termet, ahol épp tartózkodnak, azt kifejezetten élvezik.

Gondolom, Farkas Flórián, vagy az ő dicső örökét átvevő Balog Zoltán most nagyon fel vannak háborodva. Talán még az is előadódik, hogy Pócs János lemondását követelik, és azt, hogy távozzon a közéletből.

Annak idején, amikor a Soros-disznóról készült fotó előkerült, sokan követelték, hogy a Fidesz zárja ki soraiból Pócs Jánost. Én akkor azt gondoltam, amit ma is: hogy a Fidesznek nem kellene kizárnia Pócs Jánost. Pócs János ugyanis kifejezetten a Fideszbe való. Abba a pártba, amelynek elnöke, nem mellesleg, Magyarország miniszterelnöke, pityókás hangulatban arról énekel egy felvételen, hogy a fehérvári huszárok sok kislányt meghágtak. Nyilván nem zaklatásilag, semmi metoo, mert a felvétel nem mostanság, hanem néhány évvel ezelőtt készült.

És ez a párt adta a nemzetnek a Vak Komondoros Baloghot, valamint azt a Varga nevű képviselőt, aki nem szégyellte azt mondani, hogy a nőket azért verik, mert keveset szülnek.

Jó helyen van hát Pócs János a Fideszben, jobb helyen nem is lehetne. Ez a párt – saját bejáratú lopóembereivel - semmivel sem különb nála. Nem kizárni kell Pócs Jánost, hanem gyakrabban mutogatni, és beszámolni az ő és a hozzá hasonló hősök tetteiről.