Pollreisz: semmi közöm a videóhoz, de a Fidesznek van mit magyaráznia

HírKlikk 2020. január 15. 18:51 2020. jan. 15. 18:51

Fullánk nevű internetes portálon jelent meg az a videó, amely állítólag egy súlyos választási csalást leplez le. A Fidesz próbálta az ellenzéki polgármesterre fogni a film készítését, de a készítő megszólalt, és feljelentést is tett az ügyben.

„Néhány napja Győr fideszes alpolgármestere Fekete Dávid, az alábbi videó elkészítésével vádolt meg" – írta az üggyel kapcsolatban közösségi oldalán Pollreisz Balázs, a győri ellenzék közös polgármester-jelöltje, hozzátéve, hogy a filmhez semmi köze, ugyanakkor a Fidesznek bőven van mit megmagyaráznia.

Posztjában Pollreisz kijelentette, hogy „amennyiben a felvételen szereplő személyek állításai igazak, a Fidesz választási csalást követett el október 13-án, és haladéktalanul távozniuk kell Győr közéletéből!”

A polgármesterjelölt azt is megjegyezte, hogy „ha bárkinek kérdése lenne, hogy miért van szükség városunkban politikai változásra és a Fidesz leváltására, nézze meg a videót, január 26-án pedig döntsön belátása szerint”.

A videót egyébként saját bevallása szerint a Kacsa magazin egykori, és a Fullánk jelenlegi főszerkesztője, Menyhért-Mészáros László készítette, s mint jelezte, filmje az egyik nagy videómegosztón tudta és engedélye nélkül jelent meg, amiért feljelentést is fog tenni.