Portik manipulálta a Gyárfással rögzített hangfelvételeket

NVZS 2021. február 25. 16:00 2021. feb. 25. 16:00

Megerősítette a Hírklikk korábbi információit a Gyárfás-per mai bírósági tárgyalási napján elhangzottakat illetően a vádlott ügyvédje, Zamecsnik Péter. Mint portálunknak elmondta, Portik Tamás úgy nyilatkozott, hogy célzottan, megbízásra készítette, majd pedig manipulálta a hangfelvételeket. Amúgy pedig nem is volt Magyarországon az ominózus időpontban, tehát nem bújtathatta őt fel Gyárfás, illetve ő sem bújtathatta fel a Fenyőt lelövő Jozef Rohácot.

Ma délelőtt tartották a Gyárfás Tamás ellen folyó bírósági tárgyalás újabb fordulóját, amelyen Portik Tamás – a médiavállalkozó ügyédjének megfogalmazása szerint – egy rövid véleményt mondott. 

Mint lapunk is többször beszámolt róla, a vád szerint, Gyárfás bízta meg Portik Tamást Fenyő János médiavállalkozó megölésével Portik meg is szervezte a gyilkosságot, amit Jozef Rohác 1998 nyarán hajtott végre. Gyárfás és Portik tagadja bűnösségét.

Zamecsnik Péter portálunknak a mai tárgyalási napról beszámolva megerősítette információnkat: Portik elmondása szerint hangfelvételek készítésére kérték őt fel rendőrök és egy személy (megj.: az ügyvéd nem nevezte meg, de értesüléseink szerint Droblich Gáborról van szó, aki korábban Portik egyik társa volt az olajszőkítésben). Több emberrel kellett ilyeneket rögzítenie, köztük Princz Gábor korábbi Postabank-vezérrel és Gyárfás Tamással. A feladat az volt, hogy utóbb valamilyen „eredményt” produkáljon ezekből. Portik – saját bevallása szerint – a felvett beszélgetéseket, több technikai eszköz felhasználásával összerendezte, manipulálta. 

Portik tagadta a felbujtás vádját, közölve: azt nem követte el. Az adott időpontban amúgy sem tartózkodott Magyarországon, az Egyesült Államokban volt. Indítványozta éppen ezért, hogy a bíróság forduljon a budapesti amerikai nagykövetséghez, kérje ki a dátumokra vonatkozó információt, azt, hogy mikor lépett be az Egyesült Államokba, illetve mikor lépett ki az országból. Mint hangsúlyozta, ha nem volt itthon, akkor nem bujtathatta fel Gyárfás, ő pedig Rohacot.

A következő tárgyalás április 20-án lesz. A bíróság a hangfelvételek szakértői véleményeit vizsgálják majd meg – tudtuk meg Zamecsnik Péter ügyvédtől.