Pukli István feladja a harcot

HírKlikk 2017. november 29. 07:37 2017. nov. 29. 07:37

Elképzelhető, hogy kilép az általa is alapított Polgári Világ Pártjából - többek közt erről beszélt a Magyar Nemzetnek adott interjújában Pukli István, a Tanítanék mozgalom politikusnak állt egykori arca.

"Civilként lehetetlen bármit elérni, politikusként pedig számtalan olyan alkut kellene kötni, amire én nem vagyok képes"- mondta Pukli a lapnak.

Hozzátette: "alkut kell kötni a finanszírozókkal és a párton belüli különböző csoportokkal is. Például van egy oktatási koncepció, amit kidolgoztam néhány emberrel közösen. Ezt az oktatási koncepciót a jelenlegi politikai palettát elnézve nincs olyan, aki hitelesen tudná képviselni.

Az én pártom sem tudja így ezt képviselni, mert én magam, mint oktatási szakértő nem vagyok ehhez elég nagy és elég erős egyedül."

Pukli István hangsúlyozta: "ma a politikában rengeteg a résztvevő, mindenki az elmúlt 27 évből táplálkozik, aki pedig esetleg nem, annak meg nincs átütő programja és ehhez hasonlóan átütő ereje sem, ezt a közvélemény-kutatások is igazolják. A politikai erők abban érdekeltek csupán, hogy Orbán Viktort megbuktassák és ez egy óriási nagy szereptévesztés. Nem az lenne elsődlegesen a cél, hogy Orbán bukjon meg, hanem inkább azon kéne gondolkodni, hogy mi történik azután, miután megbukott."

Arra a kérdésre, hogy összességében megbánta-e, hogy közéleti karrierbe fogott, azt mondta:

"Nem bántam meg, nem csinálnék másképp semmit. Azt sem bántam meg, hogy kiléptem a Tanítanékból vagy hogy pártot alapítottam. Mindent végig próbáltam, ami esetleg a célhoz elvezethet, de jelenleg ez tényleg kivitelezhetetlen."
Forrás: mno.hu-sztarklikk.hu