Pukli pártja újabb támogatókat talált

HírKlikk 2017. szeptember 11. 10:50 2017. szept. 11. 10:50

Új támogatókra talált a Pukli István-féle Polgári Világ Pártja. Korábban többek között Jeszenszky Géza, Bod Péter Ákos és Surányi György jelezte, hogy támogatja a párt népszavazási kezdeményezését, amivel azt szeretnék elérni, hogy Magyarország bevezesse az eurót.

A hvg.hu szerint az újonnan csatlakozók:

Béndek Péter konzervatív politikai filozófus. Korábban az MTA Politikai Tudományok Intézetének munkatársa, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem oktatója. Rendszeresen publikál politikai-filozófiai, politikaelméleti témakörökben, ő az 1000 leütés (később 1000 A Mi Hazánk) c. politikai blog szerzője, valamint több cikluson keresztül volt a Polgári Konzervatív Párt elnöke.

Kaltenbach Jenő jogtudós, egyetemi oktató, az állam- és jogtudományok kandidátusa. 1995 és 2007 között a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa, majd 2008 és 2010 között a Független Rendészeti Panasztestület elnöke, majd 2014-ig a Fővárosi Közgyűlés képviselője.

Mellár Tamás közgazdász, statisztikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia doktora. 1998 és 2003 között a Központi Statisztikai Hivatal elnöke, 2006 és 2007 között pécsi önkormányzati képviselő.

Raskó György agrárközgazdász, 1990-től a Földművelésügyi Minisztérium privatizációs főosztályvezetője, 1991-től közigazgatási államtitkár. 1994-től 1998-ig országgyűlési képviselő. Jelenleg agrárvállalkozásait vezeti.

Solymosi Frigyes kémikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. A Professzorok Batthyány Körének alapítója, a Nemzeti Kör tagja, az első Fidesz-kormány idején Orbán Viktor miniszterelnök tanácsadója.

Vámos Miklós író, forgatókönyvíró, dramaturg, kiadóigazgató, műsorvezető. 35 kötete jelent meg, írt regényeket, színműveket, novellákat, filmforgatókönyveket is. Legismertebb regényei: Zenga zének, A New York-Budapest metró, Anya csak egy van, Apák könyve.

Az említettek nemcsak az euró bevezetését támogatják, de aláírták a párt Hitvallás Európa mellett című kiáltványát is, vagyis "hitet tettek amellett, hogy Magyarország számára sorsfordító jelentőségű az euró bevezetésével a mag-Európához való tartozás deklarálása".