Putyin bizalmasa állítja, hogy övé a palota, amit Navalnij leleplezett

HírKlikk 2021. január 30. 20:15 2021. jan. 30. 20:15

Vlagyimir Putyin orosz elnök bizalmasa és egykori dzsúdópartnere, Arkagyij Rotenberg szombaton kijelentette, hogy övé az a százmilliárdokat érő titkos Fekete-tengerparti terület.

Navalnij és az általa alapított Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány (FBK) készített egy filmet, amelyben bemutatott egy közel 400 milliárd forintot érő palotát, amelyről azt állították, hogy Vlagyimir Putyin elnöké.

A filmet eddig több mint 103 milliószor tekintették meg a YouTube-on. Navalnij munkatársai a filmes leleplezésre alapozva szerveztek Putyin-ellenes tüntetéseket múlt szombaton, Oroszország számos városában.

Azonban az atv.hu arról számol be, hogy Arkagyij Rotenberg, orosz oligarcha a Mash orosz videós hírszolgáltató Telegram-csatornáján most közzétett nyilatkozatában azt mondta, hogy két évvel ezelőtt vette meg az uradalmat.

„Innentől már nem titok, én vagyok a haszonélvező” – árulta el, hozzátette, hogy ez „egy mennybéli ajándék, a hely csodálatos”.

Az ingatlan megszerzésről csak annyit árult el, hogy sok hitelező volt. Rotenberg sajtóirodája közölte az Interfax hírügynökséggel, hogy egy hotel építését kezdték meg azon a tengerparti területen, amely Navalnij dokumentumfilmje szerint Monaco méretének csaknem negyvenszerese.

A 69 éves üzletember Oroszország leggazdagabbjai közé tartozik.

Forrás: atv.hu