Putyin már készíti a nászajándékot

HírKlikk 2018. augusztus 16. 14:18 2018. aug. 16. 14:18

Nászajándékkal készül Vlagyimir Putyin orosz elnök Karin Kneissl osztrák külügyminiszter esküvőjére - közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságírókkal csütörtökön Moszkvában.

Peszkov nem mondta meg, hogy mi lesz az orosz vezető ajándéka, és ezzel kapcsolatban későbbre ígért tájékoztatást. A TASZSZ hírügynökség beszámolója szerint ugyanakkor "közismert, hogy Putyin gonddal és humorérzékkel választja ki ajándékait, amelyeknek jelentőségük van azok számára, akiknek átadja őket".

Az elnöki szóvivő megerősítette, hogy Putyin Berlinbe tartva tér majd be szombaton az esküvőre, amelyre júniusi bécsi látogatása alkalmából kapott meghívást. Peszkov szerint nem egyedülálló esetről van szó, mert az elnök vett már rész külföldi magánrendezvényeken. A szóvivő ugyanakkor, újságírói érdeklődésre, nem tudott konkrét példákat felsorolni. 

Peszkov elmondta, hogy mivel magánrendezvényről van szó, azon nem lesznek jelen a Kremlbe akkreditált tudósítók. Kijelentette, hogy az esküvői vizit hosszát a berlini munkalátogatás időzítése határozza majd meg.