Putyin táviratban üzent Ursula von der Leyennek

HírKlikk 2019. július 17. 17:30 2019. júl. 17. 17:30

Együttműködési készségét fejezte Vlagyimir Putyin orosz elnök abban az üdvözlő táviratban, amelyet szerdán megválasztása alkalmából küldött Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság újonnan megválasztott elnökének.

A Kreml sajtószolgálata szerint Putyin kifejezte meggyőződését, hogy az új uniós elnök gazdag politikai tapasztalata és nemzetközi tekintélye hozzájárul az Európai Bizottság konstruktív munkájához, és "egyúttal elősegíti az EU és az Oroszország közötti egyenrangú és kölcsönösen előnyös partnerség helyreállítását is".

Megerősítette, hogy Moszkva kész a konstruktív párbeszédre az unióval a politikai, gazdasági és humanitárius napirend aktuális kérdéseiről.      

Putyin egyébként kedden telefonon köszöntötte fel  Angela Merkel német kancellárt 65. születésnapja alkalmából. Korábban az orosz elnök tegeződő, személyes hangvételű táviratban méltatta a német kormányfő vezetőként bizonyított politikai képességeit és a kettőjük között kialakult viszonyt, amely "lehetővé teszi bármilyen, még a legbonyolultabb kérdések őszinte megvitatását is". Egyben kifejezte hajlandóságát a párbeszéd és az együttműködés folytatására.

Forrás: Hírklikk