Putyinnal vágnak vissza Orbánnak - fotó

Nagy András 2019. február 20. 14:58 2019. feb. 20. 14:58

Bár még javában ragadnak ki a közterekre a legújabb „sorosozós” kormányzati óriásplakátok, már meg is jelent az első kreatív ellenzéki reakció.

A Párbeszéd Facebook-oldalán találtuk az alábbi képet:

Úgy tudjuk, a párt csütörtökön egy plakátbemutató sajtótájékoztatót is tart az Országgyűlés Irodaházában, valamint vizsgálja a jogi lehetőségeket, amelyekkel a kormányzati tájékoztatásnak nevezett fideszes propaganda, kvázi tiltott pártfinanszírozás ellen fel lehet lépni. Pikáns lenne mondjuk, ha éppen az ÁSZ-hoz menne a Párbeszéd, a Domokos László volt fideszes képviselő által vezetett számvevőszékkel amúgy is hadilábon állnak ugyanis.

A többi ellenzéki párt egyelőre ilyen formában nem reagált a Soros-Juncker-féle propagandára. Az MSZP-nél azt mondták, nem is készülnek ilyenre, amúgy pedig osztják az Európai Bizottság tegnapi nyilatkozatát, amely tényszerűen cáfolja a kormány migrációval kapcsolatos állításait. Azaz: az EU nem aláássa, hanem támogatja a nemzeti határok védelmét, semmilyen terv nincs a „humanitárius vízumok” bevezetésére, azt pedig kizárólag a tagállamok döntik el, hogy be akarnak-e fogadni bevándorlókat.

A nyilatkozata mellé a bizottság is közzétett egyébként a hivatalos Facebook-oldalán egy „ellenplakátot”. Ezen többek között az olvasható, hogy „Te is tényeket érdemelsz, nem fikciót”. Azt a hozzáfűzött mondatukat az elmúlt évek hasonló kormányzati kampányok tükrében nehezen tudjuk értelmezni, hogy a „bizottság megrökönyödésének ad hangot azzal kapcsolatban, hogy a magyar plakátokon látható összeesküvés-elméletek bekerülhetnek a politikai főáramba.”